TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Inspirace a trendy / Stavba střechy a zahrady v jednom aneb zelené střechy oživují města

Stavba střechy a zahrady v jednom aneb zelené střechy oživují města

Střecha dělá dům, dobře provedená střecha je navíc jeho korunou. Proto pokud už ta vaše není zrovna v 100% stavu, není na co čekat. Pusťte se letos do její rekonstrukce. Můžete ji vzít pěkně od podlahy a kompletně proměnit vizáž celého domu.

Pro každou střechu se dá najít řešení. Možná bude ve vašem případě stačit pouze pokrytí střechy novou krytinou, či jen nové oplechování střechy, s tím vám pomůže každé dobré pokrývačství. Pokud je ale zborcená i konstrukce, budete potřebovat také služby tesařství. Laik tohle těžko pozná. Jestli jste tedy vyhodnotili, že je s vaší střechou něco v nepořádku, raději se obraťte na odborníky, ať stav zhodnotí.

Když už budete opravovat, zvažte zateplení

Ve velkém se zateplují fasády a pořizují plastová okna, spousta lidí však zapomíná na zateplení střechy. Přitom i tou může unikat spousta tepla. Nechte si poradit a zpracovat cenovou nabídku, kolik by stála například foukaná izolace střechy.

Změňte svůj dům

I jiná barva krytiny dokáže divy. Jestliže si vyberete montáž plechové střechy, celkový vzhled domu bude také významně jiný. Co však udělá opravdu velkou změnu, je zelená střecha.

V rámci rekonstrukce ploché střechy na veřejných či průmyslových stavbách, ale i panelových nebo rodinných domech se dnes často přistupuje k realizaci zelené střechy. Ta může změnit nejen vzhled jednoho domu, ale i celé oblasti. Zelené střechy působí uklidňujícím dojmem, a ještě vám umožňují si něco vypěstovat. Je jen na vás, zda si budete pěstovat zeleninu, krásné květiny, nebo zvolíte raději méně náročné traviny a mechy. Vždycky je třeba zvážit konkrétní případ, oblast, v níž se střecha nachází, možnosti majitele a další kritéria. I ta nejobyčejnější zelená střecha však do města přinese kousek přírody.

Nezapomínejte na pravidelnou údržbu

O střechu je třeba se starat. Nátěry střech, svodů a žlabů, čištění žlabů možná zvládnete sami. Ve vyšších polohách je ale i tohle lepší nechat na odborníky. Pokud se bavíme o zelené střeše, nezapomínejte na zalévání. Na střeše sluníčko praží více než na zemi. S údržbou střechy vám poradí a pomůže Techbuild company s.r.o. Nabízí širokou škálu služeb od poradenství přes opravy střech až třeba po montáž plechové střechy. Nahlédněte rovnou na jejich web www.strechysegment.cz.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top