TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Zajímavosti / Kamerový systém ochrání váš majetek a zajistí vám tak spokojené spaní

Kamerový systém ochrání váš majetek a zajistí vám tak spokojené spaní

Víte, že průměrná škoda, která při vloupání vznikne, je 44.000 korun? A to nejenom, když odjíždíte na dovolenou. Dnešní zloději mají již tolik drzosti, že vás vykradou i v případě, že spokojeně oddychujete ve své ložnici. Zkuste si představit, jak vám někdo v noci chodí po bytě jen kousek od vaší postele. Opravdu hrozná představa pro každého z nás. Proto je v dnešní době prakticky nezbytné mít doma zabezpečovací systémy, které se postarají o to, abyste mohli v noci klidně spát a ráno měli doma vše tak, jak večer.

Začněte u svých dveří

Zloději si hravě poradí s jakýmkoli jednoduchým zámkem nebo klasickými „papírovými“ panelákovými dveřmi. Proto si pořiďte bezpečnostní zámek, a to nejlépe 4. bezpečnostní třídy. Je také dobré ho po pár letech vyměnit za nový. Nejenom, že totiž po letech ztrácí na účinnosti, ale jsou neustále vyráběny nové a nové technologie, které se do těchto zabezpečovacích prvků instalují.

S bezpečnostním zámkem jde také ruku v ruce bezpečnostní kování, díky kterému nebude možno dveře ani vysadit, ani vykopnout. A pro ty nejvíce obezřetné je na trhu také takzvaný chytrý zámek, který již nefunguje na klíč, ale na kartu, kód či otisk prstu a další možnosti. Tak mají všichni zloději okamžitě utrum.

Klasika v podobě alarmu

Každý dům by měl mít nainstalován alespoň základní verzi alarmu. Pokud dojde k nepovolenému vniknutí, začne okamžitě houkat a dělat opravdu velký rámus, který vzbudí nejenom veškeré obyvatelstvo domu, ale i sousedy v nejbližším okolí. Když tedy nebudete doma, můžete se spolehnout, že někdo určitě zaznamená vaši nevítanou návštěvu. Je také výhodou, že alarmy nejsou na první pohled viditelné, takže si každý zlodějíček pěkně naběhne a nebude mít moc prostoru na to, aby nepozorovaně utekl.

Nezapomínejte na okna

Můžete mít sebelíp zabezpečeny vstupní dveře, když ale zapomenete na okna, nic vám nepomůže. Balkon, garáž či sklepní okna jsou totiž nejoblíbenější cestou, kterou zloději do domu vniknou. Takže garážovou vložku je třeba co nejdříve vyměnit za bezpečností zámek a na balkon pořídit bezpečnostní fólii či rolety. Výhodou je, že budete ochránění nejenom před zloději, ale také i před letním sluncem.

Venkovní kamerový systém

Co každého zloděje bezpečně odradí, je venkovní kamerový systém. V momentě, kdy jej uvidí, ho přejdou veškeré myšlenky na to, že by se podíval, jak to u vás doma vypadá a trochu vám odlehčil od majetku. A pokud si kamerového systému nevšimne, máte vystaráno. Jednoduše si přehrajete záznam a za pomoci policie jednoduše zjistíte, kdo nemohl odolat, a do vaší domácnosti se přeci jen podíval. Ve většině případů je tento zloděj díky kamerám dopaden do 24 hodin. Kvalitní kamerové systémy jsou prostě nezbytené.

IP kamerový systém

Že jste o tomhle typu kamerového systému ještě neslyšeli? Jedná se o kamerku, která zaznamenává pohyb vevnitř, tedy přímo v bytě či domě, kde je instalována. IP kamerové systémy dokážou přenášet živý obraz do chytrého telefonu, takže budete mít svůj majetek neustále pod kontrolou kdykoli a kdekoli. Samozřejmě si můžete záznam pustit i zpětně, pokud bude potřeba. Občas třeba i zjistíte, jakou holku si vodí domů váš syn, či zda se po dobu dovolené u vás doma koná nějaká rozjetá párty.

Samozřejmě je výběr zabezpečovacího systému jen a jen na vás. Pokud ale chcete mít svůj majetek, a hlavně své soukromí opravdu chráněno, vsaďte na kombinaci hned několika bezpečnostních prvků dohromady. Například venkovní kamery a IP kamerový systém jsou skvělou volbou, jak mít přehled o tom, co se děje venku i uvnitř.

Tahle jistota je totiž k nezaplacení.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top