TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Interiér / Jak si zpříjemnit horké letní dny? Pořiďte si klimatizaci do bytu

Jak si zpříjemnit horké letní dny? Pořiďte si klimatizaci do bytu

V létě jsou nejhorší okamžiky, kdy se nám nedaří se ochladit. Větráme, ale dovnitř proudí pouze horký vzduch, takže to nijak nepomáhá. Jediným efektivním řešením je v takových chvílích výkonná klimatizace. Jenže co dělat, když bydlíte ve starším bytě či domě, kde by bylo stavebně složité zakomponovat klimatizaci? Řešením je menší přenosná klimatizační jednotka.

Praktická přenosná klimatizace

S mobilní klimatizací nemusíte přemýšlet o žádných stavebních úpravách, protože ji stačí pouze zapojit, pustit a už funguje. Snadno se s ní manipuluje, takže je možné přenášení z místnosti do místnosti. V nabídce existuje mnoho různých typů, které se liší svou velikostí, cenou i nabízenými funkcemi. Některé klimatizace jsou tak vhodné pro celoroční provoz, protože v zimě nabídnou funkci topení.

Ideální pro přečkání nejteplejších dnů

Výhodou klimatizace do bytu je možnost využití jen v nejhorších dnech. Po zbytek roku může být uklizená v komoře, sklepě a podobně, protože většina modelů má skladné rozměry, nezabere ani příliš místa. Prohlédněte si nabídku a sami zjistíte, jak malá může klimatizace být.

Co je důležité při výběru klimatizace?

Pokud si vybíráte klimatizaci do bytu, je vhodné sledovat několik parametrů. Rozmyslete si, jestli chcete model určený pouze pro vnitřní fungování, nebo raději zvolíte variantu s funkcí venkovního provozu. Takovou klimatizaci je totiž možné umístit například na verandu a dovnitř místnosti pouze dát její vyústění. Nebude tak zbytečně překážet. Důležitým parametrem týkajícím se výkonu je to, jak rychle se chladný vzduch rozvádí po místnosti. Jde o takzvaný vzduchový výkon a čím větší hodnota, tím více pocítíme efekt klimatizace. Přednost dejte i na ovládání a údržbu jednodušším variantám s automatickým výparníkem kondenzované tekutiny.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top