TOPlist
19. 04. 2024
Domů / Interiér / Koberce opět zažívají své znovuzrození!

Koberce opět zažívají své znovuzrození!

Je vám zima od nohou? Té se můžete zbavit podlahovým vytápěním, nebo kobercem. Levněji vás samozřejmě vyjde druhá varianta.
Koberec jako takový v současné době zažívá jakési znovuzrození a po období, jemuž vládly laminátové podlahy, si znovu si nachází cestu do stále většího počtu domácností. A není se také čemu divit. Hřeje, pohlcuje prach a báječně izoluje.

Koberec zvukovým izolantem

Tato podlahová krytina je skvělým izolantem tepelným, ale i zvukovým, což uvítáte především v panelácích a činžovních domech, ve kterých se různé zvuky šíří raketovou rychlostí. Každý, kdo v takovém činžáku žije, vám potvrdí, že skákání dětí v bytě o patro výš je tu a tam dohání k šílenství. Když budou skákat na vhodném koberci, sousedé o patro níž budou moc zůstat v klidu.

Zaměřeno na design

Na trhu najdete opravdu krásné a na pohled designové koberce, jež se mohou stát ozdobou či přímo dominantou celé místnosti. Zvolíte-li koberec v jedné barvě, snažte se, aby ladil s celkovým vybavením místnosti. V případě výrazného dezénu či kombinace barev ho pak nechte vyniknout jako solitér.

S výraznými vzory to nepřežeňte

Hlavně se ale snažte místnost moc nepřeplácat. Velmi výrazný koberec můžete maximálně doplnit polštářky se stejným dezénem. Zbytek obýváku nechte decentnější, netoužíte-li po vyloženě eklektickém stylu, jež se de facto neřídí žádnými pravidly.

Metrážový, nebo kusový?

A jaký koberec zvolit? V případě obývacího pokoje, na který jsme se zaměřili, máte dvě možnosti, a to koberec metrážový, nebo kusový. Zatímco kobercem metrážovým pokryjete místnost naprosto celou, tedy do posledního čtverečního centimetru, kusový koberec položíte prakticky dle svého uvážení a zdaleka se nemusí jednat jen o střed místnosti.

Nakupujte na ferni.cz

S pestrou nabídkou ať již metrážových, tak kusových koberců se setkáte například na e-shopu ferni.cz, což je oblíbený vyhledávač pro váš domov, na kterém najdete nejenom koberce různých rozměrů, dezénů a barev, ale i nábytek do celé domácnosti včetně svítidel, dekorací, textilií a spoustu zajímavých doplňků. Ty navíc máte možnost vybírat v pohodlí vašeho domova. Tak neváhejte.

 

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top