TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Inspirace a trendy / Chystáte se zobytnit vaše podkroví? Vsaďte na dřevo a zvládnete to svépomocí

Chystáte se zobytnit vaše podkroví? Vsaďte na dřevo a zvládnete to svépomocí

Podkroví dřevo prostě sluší. Není to zdaleka zastaralý materiál vhodný pouze na chaty a chalupy. Právě naopak. Když nechcete, aby podkroví vypadalo jako selská jizba, vsaďte na jeho moření do různých odstínů nebo na použití barevných vosků. Jak tedy na rekonstrukci podkroví?

Dřevěné podlahy jsou nejpraktičtější

Jsou všude kolem nás – až nekonečné nabídky různých laminátových, vinylových a PVC podlah. Dřevo je však dřevo. Nejen proto, že nám díky němu do domu vejde kousek přírody. Je rovněž mnohem trvanlivější a odolnější než jiné podlahy. I když dojde k jejímu poškození, dřevo jde vždy zrenovovat. Zbrousit a opět nanést povrchovou úpravu. Mluvím především o dřevěných podlahách z podlahových palubek. Částečně renovovat jde i dřevěné plovoucí podlahy, ale ne tolik. Navíc podlahové palubky stojí výrazně méně a jsou dostupné i pro lidi hledající ekonomické řešení pro rekonstrukci podkroví.

Obložte to dřevem

Jakmile uděláte zateplení střešního pláště, je čas na finální zákryt. Nejčastějším řešením je dnes sádrokarton. Ten vytlačil dříve hojně používané obkladové palubky. Lidi odrazoval poněkud nemoderní vzhled, které interiéru dávaly lakem natřené přírodní smrkové, borovicové nebo modřínové obkladové desky. Jenomže dnes se opět vrací, pouze se moří do zajímavých odstínů. Hitem je rovněž povrchová úprava vosky na dřevo, které dají dřevu barevný nádech, ale pořád je pod nátěrem dřevo patrné. Hitem jsou ale i obklady šikmých zdí překližkou, která vypadá minimalisticky a dnes i hypermoderně. Ať si vyberete jakýkoliv dřevěný obkladový materiál, rozhodně bude zajímavějším než sádrokartonové desky.

Do podkroví patří vestavěný nábytek

Díky atypičnosti podkrovních prostor je ideálním nábytek na míru. Nemusíte si takto vyrábět všechen, avšak abyste podkroví prostorově dobře využili, police, skříňky v nejužších místech, různé šatní bloky a skříně – to vše je nejlépe vyrobit si přesně podle potřeby z dřevěné spárovky. Ta je určena právě pro nábytkářské použití.

Dřevoprodej Praha – to je ISPAS

Hledáte kvalitní prodejnu dřevěných materiálů v Praze? ISPAS nabízí truhlářské řezivo, palubky, překližky, spárovky, terasová prkna, saunový program, schodové prvky a další výrobky ze dřeva. K nákupu máte možnost využít kamennou prodejnu, nebo nakoupíte online.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top