TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Interiér / Stolní fotbálek nabídne skvělou zábavu i u vás doma

Stolní fotbálek nabídne skvělou zábavu i u vás doma

Fotbal v našich končinách vedle ledního hokeje patří asi k nejoblíbenějším sportům, které mají řady fanoušků. Co si však zahrát doma stolní fotbálek? Uspořádejte turnaj a bavte se klidně celý den. díky cenové dostupnosti si tuto alternativu trávení volných chvílí může dopřát opravdu každý z vás.

Radost ze hry vám přinese stolní fotbálek

Zábava se stolním fotbálkem dokáže zaměstnat několik hráčů, rozhodně jich však v jednom družstvu nemusí být jedenáct jako u skutečného fotbalu. Stačí bohatě čtyři hráči – na každé straně jeden obránce a jeden útočník. Zahrát si mohou dokonce pouze dva hráči všech věkových kategorií. Klidně si ho zahraje otec se synem stejně jako dva sourozenci. Stolní fotbálek je skutečně zábava pro velké i malé, kterým přináší potěšení i odreagování od starostí.

Víte, že už počátkem 70. let minulého století se začaly po celém světě pořádat turnaje ve stolním fotbálku s mezinárodní účastí? Historie stolního fotbálku se však začala psát mnohem dříve – už na konci 19. století.

Zábava na prvním místě

Stolní fotbálek neboli foosball či soccer je společenskou hrou, v níž jsou na průchodných ocelových nebo chromovaných tyčích v hracím poli umístění panáčci – fotbalisté v barevných dresech. Tak jako ve skutečném fotbale i v tom stolním je cílem hry dát protihráči co nejvíce gólů do jeho branky. Skuteční profesionálové ve hře vládnou různými triky, na které je každý hospodský hráč krátký. Mezi nejčastěji používané střely patří stahovačka (pull shot) a odtahovačka (push shot). Protáčení tyčí o více než 360° je zakázané. Většinou se hraje na deset vítězných gólů s dvojgólovým rozdílem.

Víte, že se stolním fotbálkem jsou spojené různé zvyky? Například když hráči prohrají se skóre 10 : 0, jdou tzv. pod stůl. Doslova musejí fotbalový stůl podlézt.

Díky bohaté nabídce si můžete zahrát i u vás doma

Stolní fotbálek k běžné zábavě hostů najdete v řadě českých i evropských hospůdkách. Vzhledem k její vysoké oblíbenosti však výrobci přišli na trh s produktem, který si můžete pořídit i vy k vám domů, kde si ho budete moci zahrát se svými přáteli.

Stolní fotbálky jsou k dostání v několika variantách i cenových kategoriích. Finančně však není pořízení stolního fotbálku natolik nákladné, abyste si ho domů nemohli dopřát. Bylo by přece škoda přijít o takovou prima domácí zábavu, u níž rychle běží čas. Ostatně, kdo se chce věnovat stolnímu fotbálku na profesionální úrovni a hrát turnaje, tak se bez něho doma neobejde – je třeba totiž poctivě několik hodin trénovat, abyste získali potřebný cvik a zručnost.

Relaxace i sportovní disciplína

Rehabilitovat lze různým způsobem, třeba i prostřednictvím stolního fotbálku. Je to totiž výborná společenská hra pro zlepšení koordinace očí a paží. Díky němu si bystříte postřeh i zručnost. A samozřejmě stranou nemůže zůstat ani radost ze hry, která je pro duševní pohodu také důležitá.

Stolní fotbálek se pomalu a jistě mění ve sport – pořádají se v něm turnaje a vedou tabulky. Na to, abyste si zahráli v lize nebo reprezentaci, museli byste několik hodin denně tvrdě trénovat. Pokud vás hra baví, tak proč ne. Sportovat se dá přece různě. Zkuste tedy popřemýšlet, zda by se nedalo díky této zábavě zahnat z vašich domovů stereotyp a nudu, stejně, jako například u kulečníkových stolů!

Kvalitní provedení

  • Při hře ve stolním fotbálku je třeba, aby hrací stůl něco vydržel. Rány, které od hráčů dostává, jsou tvrdé, protože stolní fotbal je aktivní, rychlá a dravá hra. Proto je hrací stůl vyrobený z kvalitních tvrzených dřevotřískových desek MDF, většinou s dřevěným dekorem přírodního buku či dubu. Své uplatnění najde v klubovně, na chatách či chalupách, v hospůdkách, ale ve školách a můžete si ho pořídit i domů pro zpříjemnění volného času, který rádi trávíte ve společnosti svých přátel. Stůl pro stolní fotbal bývá vybavený nastavitelnými nohami, aby hrací plocha byla co nejvíce vodorovná a míč se držel správně v hracím poli.
  • V nabídce obchodů najdete stolní fotbálky pro začínající hráče – hlavně tedy děti, i pro profesionály, kteří ocení mimo jiné určitě i držák nápojů, kterými se během hry občerstvují. Stůl pro stolní fotbálek mívá zkosené rohy, aby     v nich nemohly uvíznout míčky. Je to originální vychytávka, která zpříjemní každou hru.
  • Protože se stolní fotbal dá hrát opravdu všude, přicházejí jejich výrobci se stále novými nápady. Na trhu jsou k dispozici i hrací stoly, které odolají každému počasí venku. Je to velká výhoda hlavně v kempech, na veřejných hřištích, plážích a podobných zařízeních. Jednotlivé díly takového stolního fotbálku jsou vyrobené z materiálu, který odolává působení vody. Navíc je použité odolné lepidlo, které vše dobře utěsní.
  • Aby stolní fotbálek v místnosti příliš nepřekážel, vyrábějí se také rozkládací varianty, určené hlavně pro školy, klubovny či chaty. Skládací mechanismus obvykle disponuje s dvěma zajišťovacími pojistkami, které stůl bezpečně drží ve složeném stavu. Takový stolní fotbálek se hodí pořídit i domů, kde obvykle nejsou prostory navíc.
  • Neumíte si svoji dovolenou představit bez hraní stolního fotbálku? Pak přímo pro vás je určený model mini o velikosti maximálně 50 cm na délku. Pohodlně ho s sebou vezmete do auta a přepravíte na místo relaxace o dovolené, kde se mu pak můžete společně se svojí rodinou nebo přáteli věnovat.

Pokud jste propadli kouzlu stolních společenských her, konkrétně hře zvané stolní fotbálek a rádi byste si ji zahráli, kdykoliv budete mít chuť, pak nejjednodušší řešení se hned nabízí – pořiďte si ho domů. Ve společnosti své rodiny i přátel zažijete spoustu legrace, která k životu také patří.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top