TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Inspirace a trendy / Fototapeta pampeliška: Hezká a vkusná dekorace do jakéhokoli interiéru

Fototapeta pampeliška: Hezká a vkusná dekorace do jakéhokoli interiéru

Smetánka lékařská. Přesně takto bývá botanicky přesně označována pampeliška. Tato květina je doslova postrachem všech zahrádkářů, kteří je nechtějí vidět především v trávnících. Tady totiž dokáže nadělat neskutečnou paseku. Neskutečně rychle se množí a dostat ji ven není vůbec jednoduché. Pampeliška je typická velmi dlouhým kořenem, jenž se musí ze země dostat kompletně celý. V opačném případě bude rostlina pokračovat v růstu a vznikne nová, možná ještě mnohem větší. Zahrádkáři možná pampelišku příliš nemusejí, nicméně jako dekorace slouží naprosto fantasticky. Jen velmi složitě bychom hledali jinou rostlinu, která by dokázala inspirovat bytové designéry takovýmto způsobem. V jakých podobách se fototapeta pampeliška zobrazuje nejčastěji a do kterých pokojů se hodí nejvíce? Čtěte dál, obojí vám prozradíme.

Rozfoukané chmýří pampelišek

Když do pampelišky po odkvětu foukne vítr, rázem je chmýří prakticky všude. Roztomilé padáčky se snáší všude možně, což samozřejmě nemůže ujít pozornosti fotografů s jejich objektivy. Vznikají tak unikátní záběry, které se hodí prakticky do jakéhokoli interiéru. Moderní tapeta odkvetlá pampeliška ostatně zdobí spousty domácností. Mnohdy nemusí být odkvetlá pampeliška ani vystavena foukání větru. Už její podoba je fascinující. Když se navíc zabere hned několik rostlin, dostanete hodně poutavou scenérii, která vás zkrátka bude bavit. Moc hezké jsou odkvetlé pampelišky třeba při západu slunce. S barvami si lze v souvislosti s tímto motivem neskutečně vyhrát. Získáte nádherné pohledy, jež vás budou neustále inspirovat. Zajímavou volbou je retro provedení pampelišky spolu s dalšími motivy charakterizujícími právě dobu minulou.

Makro, které vás bude bavit

Už jste někdy viděli odkvetlou pampelišku několikanásobně zvetšenou? Pokud ne, pak si tento pohled vychutnejte, hodit by se totiž mohl klidně i do vašeho interiéru. Obrovská pampeliška na zdi působí monumentálně a dokáže být bez problémů středem pozornosti kdykoli a kdekoli. Už jen samotná textura konstrukce padáčků je unikátní. Jejich uchycení na stvolu nabízí originalitu, která vás bude neustále fascinovat. A co takové zvětšené pampelišky kombinované s kapkami vody? Tato fototapeta pampeliška  vám prostě vezme dech. Příroda umí být mocnou čarodějkou, zvětšením tohoto motivu proniknete i tam, kam pouhé lidské oko nemá šanci dosáhnout.

Černobílé variace

K vyjádření některých zajímavých pohledů není často zapotřebí žádných barev. Černobílé kombinace pampelišek jsou také velmi zajímavé. Vždyť samotnému chmýří fakticky ve skutečnosti dominuje hlavně šedá barva. Ta je prakticky kombinací černé a bílé. Jak ve standardním, tak i ve zvětšeném provedení jsou černobílé variace pampelišek poutavé. Pohled na ně je zkrátka zajímavý v jakékoli části dne. I při umělém osvětlení vypadají náramně.

Kreslené pampelišky

Za zmínku stojí stoprocentně také animované pampelišky. Zachytit je lze v mnoha třeba i méně přirozených barevných odstínech. Hodí se hlavně do dětského pokoje, kde bude inspirovat děti při jejich hraní. Jinak se ale může klidně stát jedním z motivů v jakékoli jiné místnosti. Fototapeta může být klidně i v menším provedení jako doplněk k ostatním částem konkrétního pokoje.

fototapeta pampeliška na zed

https://myloview.cz/fototapety/podle-kategorie/kvetiny/pampelisky/

Pampeliška v jakékoli místnosti

Hlavní předností fototapety s pampeliškou je univerzálnost jejího použití. Vybrat ji lze bez problémů třeba do obývacího pokoje. Právě tady může makro pampelišky v odkvětu hrát doslova hlavní roli. Když jsou jednotlivé padáčky přes celou stěnu, místnost dostane úplně jiný rozměr a vy se budete náramně bavit. Chcete-li zaujmout originálně řešenou předsíní, vsaďte v ní na velkou fototapetu pampelišky. Určitě nešlápnete vedle, protože pampeliška uvítá hosty vkusně ve vašem zajímavém interiéru. Jak již bylo řečeno, sloužit může klidně i v dětských pokojích. Pokud ji umístíte do kuchyně, také vám vznikne vkusný prostor, na který se vždy při přípravě různých pokrmů rádi podíváte. Jako doplněk může fototapeta pampeliška sloužit ale i v koupelně či na toaletě. Záleží jen na vašem vkusu.

 

 

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top