TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Inspirace a trendy / Jak se připravit na stavbu domu?

Jak se připravit na stavbu domu?

Dům snů nenajdete na stránkách realitních kanceláří jako lusknutím prstu. Nejjednodušší a kolikrát i méně nákladnou variantou je nechat si rodinné sídlo postavit. Tím však roztočíte kolotoč shánění a úředních povolení. Pokud nevíte, kde začít, pomoci vám může tento článek.

Najděte vhodný pozemek

Pokud nepatříte mezi šťastlivce, kteří zdědí pozemek určený ke stavbě, strávíte nějaký čas hledáním toho vhodného. Stejně jako ceny domů a bytů i ceny pozemků v poslední době narostly. Zpozorněte tedy u podezřele nízkých cen. Může se stát, že vám zde úřad nepovolí stavbu větší než rekreační chatka. Nejlépe uděláte, pokud si dopředu rozmyslíte rozměry svého budoucího domu. Ušetříte si tak starosti s tím, že vám někde nepovolí například vícepatrový nebo atypický dům.

Vyhledejte architekta nebo projektanta

Vysnili jste si klasický cihlový dům? Nebo se přikláníte k alternativním architektonickým počinům, jako jsou dřevostavby či jiné netradiční materiály? Stavba domu si vyžaduje architekta popřípadě projektanta, který má s podobnými stavbami zkušenosti. Díky tomu předejdete chybám například při izolaci, nebo odvětrávání interiérů. Sháněním takového odborníka nemusíte trávit příliš času, zkuste jej poptat na stránkách Poptávej.cz.

Stavební firmu hledejte v okolí

Stavba domu není krátkodobá záležitost, a proto se vyplatí, najít stavební firmu v okolí nového sídla. Není nic snazšího než jej najít prostřednictvím poptávkového portálu. Na stránkách Poptávej.cz vyplníte formulář, kde uvedete co nejvíce detailů k plánované stavbě. Jen díky těmto informacím získáte co nejpřesnější nabídku na míru. Poptávka je odeslána přímo firmám ve vašem okolí, které na ni reagují zprávou odeslanou na váš email. Vy si vyberete tu nejvhodnější nabídku a další podrobnosti domlouváte přímo s dodavatelem.

Scaffolding on the house, reconstruction, new windows

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top