TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Inspirace a trendy / Jak na velký úklid a pořádek v interiéru?

Jak na velký úklid a pořádek v interiéru?

Chcete doma mít pořádek? Pak to nepůjde bez pořádného generálního úklidu, ve kterém kromě uklízení budete muset i některé věci vyřadit a vytvořit úložné prostory, aby váš interiér vypadal v konečném důsledku čistě a upraveně. V tomto článku vám přinášíme pár tipů, jak si udělat ve věcech pořádek.

Udělejte si čas a vše si naplánujte

Na úklid si musíte udělat čas a dopředu si vše naplánovat a připravit se. Sepište si vše, co byste chtěli udělat a to tak, že si ke každé místnosti napíšete dílčí úkoly. Při úklidu doporučujeme začít od nejméně používaných místností, jako je ložnice nebo pracovna. Dále s úklidem pokračujte přes obývací pokoj, dětský pokoj, chodbu a na konec si nechte kuchyň, záchod a koupelnu.

Při úklidu se vždy zaměřte na jednu místnost a nepřeskakujte s úklidem z jedné místnosti do druhé. Tím byste si úklid zbytečně protáhli.

Vytvořte si úložné prostory

Ať už máte v bytě nebo domě více nebo málo prostoru, úložné prostory lze vytvořit téměř vždycky. Samozřejmě záleží na celém interiéru, ale možností je opravdu spousta. Pár tipů:

  • Vyvýšená podlaha – je skvělým řešením, pokud máte úložných prostorů opravdu malinko. Lze ji vytvořit například v ložnici. Díky vyvýšené podlaze vytvoříte celkem velké prostory, kam můžete uskladnit nejrůznější věci, které nepotřebujete každý den.

  • Židle a sedací souprava s úložným prostorem – jsou dnes běžně k dostání. Jedná se o nábytek, který má v interiéru každý, tak proč nepořídit ten s úložným prostorem, který lze pak využít na další uskladnění drobnějších věcí, prostírání atd.

  • Šuplík či krabice pod postel – pod postelí je celkem velká plocha, která často nebývá využita. Tu lze na 100 % využít tak, že si necháte zhotovit šuplík na míru nebo vyplníte boxy s uzavíratelným víkem, aby se do nich neprášilo.

  • Schodiště – u rodinných domů nebo mezonetových bytů lze využít k uskladnění prostor pod schodištěm. Tam lze nechat zhotovit skříň na míru, nebo vytvořit šuplíky či regálové systémy.

Vybavte komoru regály

Komora je prostorem pro uskladnění sezónních věcí, věcí na úklid, sport atd. Proto by měl být základním prvkem každé komory regál, ideálně kovový regál do skladu, který je odolný, stabilní a s velkou nosností. Skladové regály nabídnou dostatek úložných prostor, navíc díky nim budete mít ve věcech pořádek a tedy i přehled, kde co je.

Regály lze doplnit o různé doplňky – konkrétně o příčky, háčky, košíky. Příčky zmenší prostor a vytvoří tak prostor pro drobnější předměty. Díky háčkům zase budete moci pověsit závěsné předměty.

Úložné prostory v garáži či dílně

Kovovými regály můžete vybavit i dílnu, garáž či sklep, pokud ji tedy vlastníte. Na trhu seženete regály do skladu, které kromě vysoké nosnosti nabízejí i velkou odolnost proti mechanickému poničení. Do garáže můžete vybrat i regály, které jsou vhodné pro pneumatiky. Díky tomu je budete moci lépe uskladnit a nebude hrozit to, že se během delšího uskladnění nějak poničí.

Příliš mnoho věcí? Udělejte čistku!

Pokud vlastníte příliš mnoho věcí a nemáte už místo, co kam dát, jedinou možností je vyřazení všech nepoužívaných věcí. Projděte tedy vše a vyřaďte to, co již nepoužíváte. Díky tomu si vytvoříte místo pro potřebnější věci. Vyřazené věci pak můžete někomu věnovat, kdo dané věci ještě využije, nebo prodat a získat nějakou tu kačku navíc.

 

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top