TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Inspirace a trendy / Inspirujte se luxusním bydlením známých osobností

Inspirujte se luxusním bydlením známých osobností

Svůj život s námi slavné osobnosti sdílejí v časopisech či on-line magazínech. Fanoušky zajímají novinky z jejich profesního, ale také osobního života. Chtějí vědět, jak se celebrity oblékají, co rádi jedí, kam jezdí na dovolenou či jak bydlí. Někdy se jedná o pompézní luxus a přemrštěný přepych. Jindy nás naopak uchvátí vytříbený vkus celebrit pro interiérový design a architekturu.

Pojďte se zasnít, nabrat inspiraci a udělejte si alespoň malou představu o tom, jak bydlí přední osobnosti různých odvětví.

Královna popu Madonna má ve svém portfoliu mezinárodních nemovitostí hned několik úžasných domů, za svůj domov však vždy považovala New York. Na Manhattanu vlastní čtyřposchoďový dům o 26 pokojích s velkými okny, z nichž je výhled na půvabnou zahradu plnou stromů a růží. Rezidence je zařízena vkusným nábytkem neutrálních barev a dekorována francouzským uměním. Na podlahách z ebenového dřeva jsou položeny měkké koberce a na útulnosti přidávají i nádherné krby, jichž v domě napočítáme celkem devět. Hlavní chloubou domu je gregoriánské schodiště. Nechybí výtah, střešní zahrada, knihovna, posilovna či taneční studio.

Absolvent university v Illinois a pokerová legenda Barry Greenstein si za svůj domov zvolil Rancho Palos Verdes ve slunné Kalifornii. K vybavení jeho panství inspirovaly majitelovy časté pobyty v hotelích. Kdykoliv se mu zalíbily těžké červené koberce, luxusní sametové závěsy, prosklené stropy nebo keramické mozaiky, začlenil je do svého domu. Vile dominuje velkolepé schodiště, jenž opravdu navozuje pocit hotelu. Greenstein je obdivovatelem ikonických obrazů, a tak si nechal vytvořit jejich reprodukce, aby se jimi mohl kochat i doma. Obrovské akvárium se nachází v relaxační zóně domu, stejně tak jako domácí kino. K vybavení vily patří kancelář, studovna, tělocvična a krytý bazén s vodopádem.

Fotbalová hvězda Lionel Messi se při stavbě domu nechal inspirovat svým povoláním a vyzval valencijského architekta Luise de Garrida, aby mu navrhl ekologickou budovu ve tvaru fotbalového míče. Kruhovitý dům si slavný Argentinec nechal postavit severně od Barcelony. Dům s výhledem na katalánské hory je posazen z půli na zeleném trávníku a z půli na obrovském mramorem obloženém bazénu. Prostorný interiér byl dekorován ve světlých barvách a díky napůl prosklené střeše do domu proudí denní světlo. K úplnému luxusu přispívá privátní divadlo, lázně, vířivka, bazén, a dokonce kryté fotbalové hřiště.

Nejslavnější iluzionista a mág naší doby David Copperfield se usídlil v extravagantním domě na prestižní adrese v Summerlinu, jedná se o nejdražší privátní nemovitost v Las Vegas. Moderní železobetonová konstrukce se rozkládá na pozemku o ploše 64 hektarů, obsahuje hlavní dům a dále dva domy pro hosty. Masivní vila má osm ložnic a devět koupelen, je obložena kamenem a dřevem. K vybavení patří vinný sklep, tři výstavní prostory pro starožitnosti, kancelář, kinosál, lázně, golfový trenažér a noční klub s barem a tanečním parketem. Na střeše čtyřpodlažního domu se rozkládá zenová zahrada, na pozemku byly symetricky vysazeny palmy, které skvěle zapadají do tropické krajiny. Venku nechybí ani tak zvaný nekonečný bazén.

Doufáme, že jste s námi načerpali podněty k uskutečnění vašich vizí a naplnění snů ideálního a luxusního bydlení. Jak se praví: „Dokud máš své sny, máš se na co těšit!

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top