TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Inspirace a trendy / Výběr dřezu do kuchyně ve stylu Provence

Výběr dřezu do kuchyně ve stylu Provence

Různých stylů, do kterých můžete ladit svou kuchyni, je celá řada. Oblíbený je takzvaný Provence, který je jedním slovem označit jako styl rustikální. V souvislosti s tím může být oříškem výběr správného dřezu. Naštěstí výrobci vědí, co mají svým zákazníkům nabídnout a tak pro vás několik tipů máme. Čeho konkrétně se při výběru držet?

Jaký zvolit materiál?

Zapomeňte na nerezové provedení, stejně jako pochopitelně zapomeňte také na velmi stylový granit. Takové moderní dřezy se do kuchyně ve stylu Provence rozhodně nehodí. Správnou volbou je materiál zcela jiný. Jaký? Je to osvědčená keramika, která může také nabídnout jak kvalitativní vlastnosti, tak pochopitelně i ten správný vzhled. Pokud budete pátrat v historii dané oblasti, zjistíte, že právě keramické dřezy v místních kuchyních jasně dominovaly.

Jakou zvolit barvu?

Opět se musíme nejprve dotknout moderních kuchyní, kdy jsou oblíbené varianty v podobě černé, šedivé, ale i další. Kuchyňský dřez do stylu, kterým je Provence, ale musí mít barvu zcela jinou. Je jenom jedna jediná, která přichází v úvahu. O jakou barvu se jedná? Je to zářivě bílá. Ta s daným rustikálním provedením celé kuchyně bude velmi dobře ladit a dřez na první pohled zapůsobí dojmem, že je v ní odnepaměti.

Jaké zvolit provedení?

Zapomeňte na varianty, které mají dostatečně velký odkapávač. Když se necháte inspirovat reálnými kuchyněmi v tomto stylu, potom zjistíte, že dřezy žádné odkapávače neměly. A tohoto pravidla se pochopitelně držte. Půjde tedy o dřez jednodušší, ideálně v obdélníkovém provedení. Do něho se následně vsadí baterie. Jedině tak si volbou špatné ho dřezu nezkazíte celý dojem z kuchyně, která se může hodit třeba na vaší chatu nebo chalupu, ale i do různých roubenek a jiných objektů naprosto dokonale hodit. Styl inspirovaný minulostí totiž začíná lákat stále více a více. Pamatujte na to.

 

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top