TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Inspirace a trendy / Jak na snadný úklid? Známe 3 snadné tipy!

Jak na snadný úklid? Známe 3 snadné tipy!

Máte doma pejska, kočku a k tomu třeba i neposedné dítko? Pak se na úklid domácnosti nejspíš moc netěšíte. Chlupy, fleky, mastnota – to jsou protivníci, na které musíte často vytáhnout těžké zbraně. Máme hned tři tipy, které vám boj s nepořádkem usnadní.

Jak na chlupy?

Ať chcete, nebo ne, psí a kočičí chlupy se dostanou všude. Jsou v koberci, v posteli, na oblečení,… A úklid domácnosti vám umí proměnit v noční můru. Když se po celodenním drhnutí posadíte na gauč plný chlupů, chce se vám křičet. Ještě, než se zhroutíte, nebo ve vzteku popadnete nůžky a svého miláčka odstříháte, zadržte.

Připravte si úklidový kbelík se saponátovou vodou a klasickou stěrku na okna. Tu namočte, nechte okapat a pak se dejte do stírání koberce, psího pelechu i pohovky. Na vlastní oči uvidíte, jak se vám i z čerstvě vysátého koberce začne tvořit kulička chlupů, o které jste byla přesvědčena, že už bude navždy součástí koberce. Jde to snadno, rychle a bez námahy.

Tip: Stejnou službu vám udělá i namočená gumová rukavice.

Jak na mastnotu?

Pokud nemáte myčku nádobí, pak jistě dennodenně bojujete s mastným plastovým nádobím. Zvláště na jídelních boxech z plastu a dalších plastových krabičkách, stěrkách i kelímcích se drží mastnota, se kterou si běžný jar neporadí. Nechcete používat agresivní chemikálie? Vystačíte si s běžně dostupnými potravinami!

V misce smíchejte citronovou šťávu, lžíci octa a jedou sodu. Ve vzniklé kaši namočte houbičku a rozlučte se s mastnotou jednou pro vždy! Na závěr přetřete mokrým hadříkem a je to!

Jak na podlahu bez chemie?

Nechcete používat agresivní chemikálie, ale vaše podlaha ne a ne se lesknout čistotou? Použijte ocet! Do kbelíku teplé vody nalejte zhruba decilitr octa a dejte se do vytírání. Ocet má desinfekční účinky a po uschnutí jím podlaha nebude cítit ani trochu – nebojte se!

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top