TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Interiér / Jakou podlahu si vybrat při rekonstrukci bytu či domu? Máte několik možností

Jakou podlahu si vybrat při rekonstrukci bytu či domu? Máte několik možností

Možná jste si koupili byt, v němž je neutěšená podlaha, nebo jste se rozhodli rekonstruovat stávající podlahu v rodinném domku. Stejně tak ale možná zařizujete úplně nové, čerstvě vybudované bydlení a nevíte, pro jaký druh podlahy se rozhodnout. Inu, každá má své opodstatnění a je jen na vás, která vám nejlépe vyhoví.

Volba je závislá na vzhledu, materiálu, životnosti i ceně

Podíváme-li se na laminátové podlahy, zjistíme, že jsou velmi odolné proti namáhání. Objednat si je můžete v několika zátěžových třídách a tloušťkách. Jejich předností je, že jsou stálobarevné a odolné proti vlhkosti. Co se týče barevných provedení, volit můžete imitaci dřeva, kamene, dlažby, se strukturovaným povrchem, matné, lesklé… Dají se použít i v případě, že uvažujete o podlahovém vytápění. Co se týče údržby, laminátové podlahy jsou snadno a dobře udržovatelné, hodí se tedy i do domovů alergiků.

Máte rádi masiv?

Velmi oblíbené jsou i plovoucí podlahy ze dřeva. Zvolíte-li tento typ podlahy z kvalitního přírodního materiálu, můžete si být jisti, že jste vybrali podlahu, která vám bude sloužit po celý život. K výrobě se používá buď dřevo, nebo bambus. Takovéto podlahy jsou pružné, vzhledově elegantní a hodí se do každého prostoru, působí na dotek teplým dojmem, což bezesporu oceníte a je to vlastnost, kterou vyhledává spousta zákazníků.

Masivní podlahy umožňují velmi dobře měnit ráz pokoje díky vybrané barvě a struktuře dřeva. I co se týče tloušťky a nášlapných vrstev, najdete vyhovující podlahu i pro místa, kde je vyvíjen velký nápor na otěr a celkové používání, jako jsou kuchyně, haly, chodby a další. Stačí podlahu kvalitně položit, zvolit vyhovující dřevinu a s podlahou budete spokojeni po mnoho let.

Vyberte si kvalitního partnera

Než se pro koupi a pokládku podlahy rozhodnete, pečlivě vybírejte, jakou značku a společnost oslovíte. Kvalitu můžete spolehlivě očekávat v příp., že si vyberete Parkety Wölfel. Navštívit jejich prodejnu můžete v Praze nebo Českých Budějovicích, rádi vám poradí i telefonicky nebo emailem. Nabízí nejen laminátové a dřevěné podlahy, ale také renovaci podlah, přechodové lišty, obvodové lišty, posuvné dveře a mnohé jiné. Prohlédněte si jejich webové stránky a získáte kvalitního partnera pro rekonstrukci či vybavení vašeho domova.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top