Léto a vůně grilovaných pochoutek k sobě jednoznačně patří. Elektrický gril nabízí způsob, jak si cestu ke znamenitým kulinářským zážitkům usnadnit a zároveň se vyhnout možným zdravotním rizikům. Mějte grilování v malíčku a překvapte své přátele chutnými a zdravými dobrotami. Grilovanou zeleninou to teprve začíná…
„Obojživelník“ do města i na zahradu
Pokud žijete ve městě a nemáte vlastní zahradu, nemusíte se nutně loučit s letním grilováním. Elektrický gril je totiž ideálním řešením, jak si připravit grilované pochoutky i na terase, balkóně či lodžii. Zapojte kabel do zásuvky a věřte, že žádný kouř sousedy obtěžovat nebude.
Pro elektrický gril však není rozhodující ani roční období. Když v zimě dostanete chuť na grilovaný steak, stačí umístit gril pod digestoř a můžete si grilované pochoutky vychutnávat v pohodlí domova – bez ohledu na aktuální počasí.
Jednoduchý krok k rozžhavení grilu
Ne každý si troufne zažehnout dřevěné uhlí zahradního grilu a ne každému se to také hned podaří. Obsluhu plynových grilů zase někdy ztěžuje manipulace s propanbutanovou lahví. A tak se občas čekání na lahodný pokrm může pěkně protáhnout.
Elektrický gril stačí zapojit do zásuvky. Prodlužovací kabel vám umožní větší rozsah pohybu, takže v letních parných dnech se budete moct s grilem pohodlně přesouvat do stínu. Líbivý design grilu bude už jen příjemným doplňkem vaší letní pohody.
Hygieničnost a předpoklady pro zdravé grilování
V letních dnech se v souvislosti s grilováním objevují zprávy o salmonelóze a karcinogenních látkách v grilovaných pokrmech. Tomuto nebezpečí se ale dá s elektrickým grilem předejít.
Salmonelóze zabráníte dostatečným propečením masa až ke kosti. Ke zničení zárodků salmonely totiž dochází až při teplotách nad 70 °C, proto je vítaným pomocníkem gril s možností regulace teploty. Díky ní budete mít riziko salmonelózy vždy pod kontrolou.
Stejně snadno jde zamezit i konzumaci rakovinotvorných látek. Během opékání z masa odkapává tuk, který se při spalování přeměňuje v karcinogenní kouř. Aby se nedostal zpět do jídla, je elektrický gril vybaven vanou na vodu, která nebezpečný tuk pohltí a zabrání tak jeho dalšímu šíření. Zahradní grily na dřevěné uhlí bohužel tak šikovné řešení nemívají.
Vybavte se na léto elektrickým grilem a přiberte ho s sebou na cesty. V jeho společnosti dostane ve městě i na zahradě letní pohoda šťavnatou příchuť a vůni grilovaných pochoutek si budete moct připomenout i v zimě.