TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Inspirace a trendy / Jak zkrotit všetečné sluneční paprsky v oknech?

Jak zkrotit všetečné sluneční paprsky v oknech?

Sluníčko je velmi příjemné a nedokážeme si život bez něj vůbec představit. Vlévá nám energii do žil, díky němu vůbec vzniká na Zemi život. I my máme dobrou náladu právě díky němu. Vzpomeňte si na šedivé nevlídné podzimní dny, kdy se vám nechce ani vstát z postele. Zoufale toužíte alespoň po jediném slunečním paprsku. Jenže když se vám slunce v horkém létě opírá do oken s celou svojí intenzitou, říkáte si, že toho svitu přece jenom příliš mnoho. Jak se chránit před nežádoucími paprsky?

 

Vhodnou ochranu představují rolety

Určitě nechcete zalézt do nejtemnějšího koutku místnosti svého domu nebo bytu a tam setrvat po celý den, dokud sluníčko nezajde za obzor. Samozřejmě si chcete užít jeho paprsků. Vždyť právě díky působení slunci si vytváříte ve svém těle vitamín D, který hraje velmi důležitou úlohu při tvorbě kostí a zubů. Sluneční paprsky ale někdy mohou být nepříjemně dotěrné. Zejména pokud v létě pronikají do oken vašeho domova. Nezbývá, než je vhodně regulovat na míru, která vám bude vyhovovat. Vhodným řešením, jak usměrnit sluneční paprsky v oknech, je instalovat rolety od firmy ITZALA. Roletové stínění má na rozdíl od jiných způsobů ochrany proti světlu řadu výhod.

itzala blackout

Rovnoměrné propouštění světla

Těžké tmavé závěsy problém zcela nevyřeší. Zaberou vám velkou část předokenního prostoru. Špiní se. Chytají prach z místnosti, což působí potíže alergikům a lidem náchylným k chorobám horních cest dýchacích. Paprsky také zachytávají až za oknem v místnosti, takže se okno a prostor za ním zahřívá, což zvyšuje celkovou teplotu v místnosti. Z tohoto pohledu se jeví roletové stínění jako mnohem vhodnější. Rolety navinete pomocí manuálního nebo automatického ovládání a nebudou zbytečně chytat prach. Navíc dokážou zajistit rovnoměrné propouštění světla v celé ploše okna a tím pádem i rovnoměrné zatemnění. To je u jiných způsobů stínění velice obtížné. Chcete-li aby váš pobyt v místnosti byl pohodový i ve slunných letních dnech, rolety jsou dobrou volbou.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top