TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Inspirace a trendy / Jak vybrat bezpečnostní IP wifi kameru?

Jak vybrat bezpečnostní IP wifi kameru?

Vybrat bezpečnostní kameru může být pro laika velmi náročné, a proto jsme sepsali tento krátký článek, který by vás měl alespoň trochu nasměrovat. Volba konkrétního modelu musí vždy odrážet vaše požadavky, takže se nedá obecně říci „tento model je nejlepší“.

6224

Kde bude kamera umístěná?

Pokud uvnitř budovy, potom hledáte vnitřní bezpečnostní IP wifi kameru. Vnitřní kamery se hodí pro snímání domů, bytů, menších skladů a kanceláří. Všude tam, kde nejsou náročné venkovní podmínky (mráz, teplo, vlhko…), a kde není potřeba vysoká viditelná vzdálenost. Naopak vnější kamery jsou uzpůsobené pro náročnější venkovní podmínky. Mají vyšší viditelnost, zvládají mrazivé teploty a proměnlivou vlhkost. U vnějších (venkovních) kamer však musíte počítat s vyšší cenou.

Kvalita obrazu (rozlišení)

Staré kamery dělaly záznamy v rozlišení 320×180, což je pro nás dnes rozmazaná patlanice. Takový snímek i při dobrých viditelných podmínkách zobrazí scénu velmi nekvalitně. Moderní kamery startují na rozlišení 640×480, což je stále velmi podprůměrné rozlišení, ale v některých případech může být dostačující. Ideální rozlišení by mělo být 1280×720 a více. Nezáleží však jenom na parametrech rozlišení, ale i na kvalitě snímání a světelných podmínkách. Ve tmě je většina bezpečnostních IP wifi kamer vybavena IR led přísvitem pro lepší záznam v nočním režimu.

Viditelná vzdálenost

Údaj, který by vás měl zajímat. Většinou se udává jako viditelná vzdálenost, na které ještě rozeznáte SPZ automobilu. Tudíž pro zobrazení osoby bude viditelná vzdálenost reálně mnohem vyšší, protože se nejedná o takový detail jako SPZ auta.

Detektor pohybu

Kamery jsou většinou vybaveny funkcí detekce pohybu, při které na základě nastavení začnou teprve nahrávat, nebo naopak udělají statický snímek.

Dalších mnoho funkcí

Jelikož se jedná o bezpečností IP wifi kamery, tak jsou možnosti funkcí a nastavení opravdu bohaté. Záznamy se ukládají na síti, takže likvidací kamery (např. útočníkem) nedojde ke smazání záznamu. Kamery můžete vzdáleně sledovat, ovládat, spouštět je v určité časové období apod. Proto při výběru kamery dbejte i na tyto detaily a nekupujte zbytečně něco, co nebudete používat. Kvalitnější modely bezpečnostních IP kamer začínají na 3 000 Kč. Veškerou nabídku naleznete v eshopu Kabelmánie.cz.

 

 

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top