TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Interiér / Obývací pokoj / Jak vybrat vhodný sedací nábytek do obýváku?

Jak vybrat vhodný sedací nábytek do obýváku?

V obýváku trávíme čas především odpočinkem. Proto je důležité, aby bylo místo k sezení skutečně kvalitní, ať už se jedná o sedací soupravu, pohovku či křeslo do obývacího pokoje.NH1

Perfektní sezení, které vám sedne

Možností, jak vybavit obývací pokoj místem k sezení, existuje hned několik. V prostornějších místnostech tak naleznou uplatnění především rozměrnější sedací soupravy, pro menší prostory jsou zase vhodnější pohovky doplněné třeba o jedno dvě křesla. Není to ovšem pravidlem. Pokud nemáte příliš místa, a přesto trváte na sedačce, můžete se kupříkladu zaměřit na sedací soupravy rohové, které jsou v takových případech velmi zajímavým řešením.

U sedačky a pohovky do obývacího pokoje je zároveň nutné zvážit, zda pořídit rozkládací, anebo „pevnou“ variantu. V tomto ohledu pochopitelně záleží především na skutečnosti, zda na ní chcete také častěji ležet. Každopádně bychom vám nedoporučovali zde pravidelně spát, neboť k tomuto účelu nejsou takové výrobky primárně určeny. Buď jak buď, zaměřit se musíte i na rozměry, což se odvíjí od počtů členů domácnosti, ale také od toho, jestli často zvete návštěvy či pořádáte večírky pro přátele.

Při nákupu zohledněte rovněž materiál

Musíme zdůraznit, že si je aktuálně možné vybrat mezi křesly a pohovkami, případně sedacími soupravami s potahy z řady materiálů. Ač lze za kvalitní považovat mnohé z nich (např. mikroplyš), tradičně patří mezi nejvyhledávanější ušeň neboli zpracovaná kůže. Ptáte se proč? Tento materiál je kvalitní a dlouho vydrží, zároveň vypadá esteticky zajímavě a snadno se o něj pečuje. Kožené sedací soupravy přitom koupíte za dobré ceny např. v e-shopu Nabytek-helce.cz.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top