TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Interiér / Máte malý byt? Známe 3 triky, jak ho využít na maximum!

Máte malý byt? Známe 3 triky, jak ho využít na maximum!

Byt, který se vám dříve zdál romantický a útulný, už vám nestačí? Potřebujete vlastní kout a trochu soukromí v jinak malém bytě? Máme pro vás hned tři triky, díky kterým si vytvoříte vlastní zákoutí a snadno rozčleníte prostor bez nutnosti rekonstrukce.2015-18-05-10-56-49-498-500-12-1431939409-divlight009

Akvárium: Trvalé a stylové řešení

Chtěli byste v bytě vytvořit příčku, která byt rozdělí? Nechcete se pouštět do složitých stavebních prací? Akvária vás uchvátí! Ať zvolíte okázale vysoké úzké akvárium, nebo třeba tradičnější tvar na zvýšené komodě, vytvoříte jím originální rozdělení prostoru, které navíc vnese do vašeho domova pohodovou atmosféru.

Tip: Netušíte, jak akvárium založit nebo se o něj starat? Nevadí. Přečtěte si, jak správně zprovoznit akvárium a zjistíte, že to není žádná věda a samotná údržba akvária už je hračka.

Paraván: Variabilní řešení za pár korun

Pokud bydlíte v malém bytě, paraván ve vašem arzenálu rozhodně nesmí chybět. Je praktický, variabilní a jeho pořízení vás bude stát zanedbatelnou částku. Ať už zvolíte stylovou dřevěnou, ratanovou nebo třeba papírovou variantu, paraván se vám rozhodně bude hodit v mnoha různých situacích. Když přijde návštěva a vy budete chtít oddělit postel od zbytku místnosti. Když si budete chtít vytvořit útulný pracovní kout. Když budete potřebovat dočasně rozdělit prostor a vytvořit dojem, že vaše garsonka má více obytných sekcí. Paraván zkrátka využijete každý den.

Jděte do výšky

Je váš domov chudý na metry čtvereční? Pak musíte využít všechen prostor, který se dá. Pokud máte v bytě alespoň běžně vysoké stropy, můžete si pořídit zvýšené postele nebo pohovky, pod kterými se vytvoří prostor ideální pro stůl nebo třeba malý gauč. Na okraje zvýšené postele můžete umístit závěs a vytvořit si tak svůj vlastní kousek soukromí. Ale nezapomeňte na kvalitní osvětlení – bez toho se se svém bunkru neobejdete.

A jaké triky používáte vy?

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top