TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Inspirace a trendy / Tyčový vysavač 2v1

Tyčový vysavač 2v1

Obecně se tyčové vysavače začaly těšit oblibě. Je to díky jejich lehkosti, skladnosti a možnosti vysávat bez elektrického připojení. Nejen díky tomu se postupně dostávají do českých domácností a trh s vysavači je jim otevřený. Proč volit tyčový vysavač a co umí tyčový vysavač 2v1, se dočtete v následujícím článku.vacuum-cleaner-268162_1920

Tyčový vysavač určitě ano

Obrovskou výhodou a předností tyčových vysavačů oproti klasickým vysavačům je jejich skladnost. U těchto vysavačů nepřekáží dlouhá a neskladná trubice, která neustále vykukuje. Tyčové vysavače nic takového nemají, navíc některé modely se dají ještě zmenšit. Není tak problém je postavit do kouta nebo pod postel, kde nikomu nebudou překážet.

Důvody, proč tyčový vysavač ano:

  • lehkost
  • snadná manipulace
  • moderní design
  • vysávání bez připojení do sítě
  • možnost vysávání v malých a nepřehledných místech

Co znamená 2v1?

Tyčové vysavače 2v1 jsou vysavače s unikátní konstrukcí, která je přizpůsobena, aby mohl být vysavač tyčový, ale také ruční. Vysávací jednotku jde vyjmout, takže může vzniknout jak tyčový, tak i ruční vysavač.

Díky tomu je možné vysávat například stůl, nábytek nebo interiér automobilu. Tyčové vysavače 2v1 jsou vybavené rotačním kartáčem, který zvládne i velké nečistoty. Vzniká tak univerzální pomocník na úklid domácnosti.

Sledujte sací výkon

Sací výkon je základním kritériem, který by měl být při výběru vysavače sledován, a to nejen u tyčového, ale u všech druhů. Jedině na základě sacího výkonu se pozná, jak bude vysavač efektivně vysávat a zabavovat podlahové krytiny nečistot a prachu.

Sací výkon je většinou uváděný na obalu vysavače. Podle Evropských pravidel by v dnešní době již neměly být v prodeji vysavače, které mají sací výkon větší než 1500 W. Pokud není sací výkon na obalu uveden, je možné ho odvodit od příkonu. Sací výkon je asi 1/5 příkonu.

Svoboda pohybu

Máte doma schodiště nebo je váš byt členěný a na rovných ploch je pomálu? Pak je tyčový vysavač pro vás jak dělaný. Na trhu s tyčovými vysavači jsou samozřejmě tyčové vysavače do sítě, které mají klasický kabel, ale stále více oblíbené jsou vysavače vybavené akumulátorem.

Takové vysavače se nabíjení přes akumulátor a během uklízení není potřeba jejich zapojení do sítě. Při úklidu tak nic nebrání v pohybu a odpadá neustále přepíná přívodní šňůry do zásuvek. Ty nejlepší tyčové vysavače vydrží uklízet až 50 minut bez dobití.

Důležitá kritéria

Ovšem nejen sací výkon určuje vysavač. Dále je také důležité znát, jaká je hlučnost vysavače, jeho kvalita zpracování a použité materiály. Dále pak k jakým povrchům je určený a jaký je jeho objem nádoby nebo sáčků na nečistoty.

Designový kousek

V současné době sehrává důležitou roli také design vysavače. Tyčové vysavače mají většinou krásné ladné a elegantní tvary. U tradičních značek, jako je Bosch, Sencor nebo Vorwerk, které vyrábějí nejlepší tyčové vysavače, se ve vysavačích vždy promítají aktuální trendy. Najdou se i modely, které jsou opravdu designovým kouskem.

Domácnost s alergiky

Další funkce, která je velmi užitečná je, že se vysavač dokáže sám vypnout. Zvláště užitečné je to v případě, že se vysavač přehřeje nebo dojde k jeho ucpání. Pokud jsou v domácnost domácí mazlíčci nebo alergici, doporučují se tyčové vysavače s HEPA filtry. Ty dokáží vysát až 98 % nečistot.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top