TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Inspirace a trendy / Oživte svou domácnost květinami a volte svěží jarní barvy

Oživte svou domácnost květinami a volte svěží jarní barvy

Jestliže máte možnost chodit kolem květinářství, jistě jste si všimli, že se pyšní krásnou a bohatou nabídkou květin v různých barvách, výškových vzrůstech i způsoby pěstování. Ať už si přejete okořenit stůl v kuchyni, zádveří nebo třeba vstupní halu či obývací pokoj, právě teď máte skvělou příležitost, jak to udělat.

Květiny v květináčích

Není pravidlem, že květináčové podoby kytek jsou určeny jen pro ozdobení oken. Stejně dobře a vkusně vyniknou i na stole. Stačí, když si k barvě květů zvolíte vhodný ozdobný květináč, ozdobíte jej stužkou, lýkem nebo nadýchanou průsvitnou bordurou a výzdoba je hotová.

Bez povšimnutí nenechte ani zápichy. Vybrat si můžete elegantní druh, který skýtá jednoduchost a tím dostává své kouzlo a květináč doladí.

Bohaté aranžmá určeno pro zádveří

Jestliže chcete zkrášlit příchod k vám domů ať už pro svůj pocit, nebo pro návštěvy a hosty, kteří k vám zavítají, zkuste si pořídit aranžovací hmotu a do ní zakomponovat větvičky. Všechno teď pučí, rozkvétá, stačí udělat si výlet do přírody a utrhnout zlatý déšť, rozkvetené “kočičky“ nebo větvičky smuteční vrby.

Oživit vázu, do níž dekoraci umístíte lze mašličkami, barvami na sklo ale i plstěnými drobnůstkami, dřevěnými ozdůbkami nebo barevnými šnečími budkami, které nabízí hobby centra i květinářství. Zajděte se inspirovat do zahrádkářského či květinářského centra a mějte oči dokořán. Najdete jistě něco, co vám padne do oka a co se k dotvoření dekorace báječně hodí.

Jednoduchost, cenová dostupnost a originalita

Máte-li rádi styl vintage, určitě se vám budou líbit i umělé varianty květin. Ty tam jsou doby, kdy neživé květy na první pohled hlásaly, že nejsou skutečné. Hledáte-li dekoraci, která vám poslouží delší dobu, vytvořte nebo pořiďte si tu ve stylu vintage. Hodí se do moderního interiéru stejně dobře, jako do venkovského s nádechem starších časů.

Letošním trendem je barva červeného vína, zemitá červená a tak můžete zvolit barevnou variantu v tomto provedení. Nemusíte se držet jen jedné barvy. Svěžest vnese jakákoli světlá barva, ať už dáte na bílou, smetanovou, jasně žlutou nebo třeba růžovou.

Vneste i vy kus jara k vám domů. Je to snadné a rychlé a především tím dostane váš domov příznivější atmosféru i kouzlo.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top