TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Interiér / Jak vybrat kvalitní krepové povlečení?

Jak vybrat kvalitní krepové povlečení?


V současné době je trh plný velkého množství druhů povlečení, které jsou vyrobeny z různých materiálů. Jedním z velice oblíbených druhů ložního povlečení je právě krepové povlečení. Jak si však počínat při jeho výběru, abychom vybrali opravdu kvalitní, a na co si dát pozor?

povlečení

Co je to krepové povlečení?

Označení „krepové“ získalo povlečení ne kvůli označení materiálu, jak se mnoho lidí mylně domnívá, ale kvůli vzhledu látky, ze které je vyrobeno. Krepové povlečení se vyrábí z namačkané látky. Ta je charakteristická střídáním hladkých a zvrásněných částí, které jsou v pravidelných pruzích.

3

Pro koho je vhodné?

Krepové povlečení může využívat každý, tedy jak dospělí lidé, tak i děti. Ne však, ale každému může zpočátku vyhovovat střídavě hladký a zvrásněný povrch látky. Při spaní je tedy potřeba zvyknout si na něj.

4

Není krep jako krep

V dnešní době lze dostat na trhu dva druhy krepového povlečení – jeden druh je vyrobený ze 100% bavlny, zatímco ten druhý se vyrábí ze směsových tkanin nebo 100% polyesteru. Někdy se nazývá jako mikrokrepové povlečení. Oba druhy se od sebe výrazně liší jak svými vlastnostmi, tak i cenou.

5

Krepové povlečení z bavlny

Tento druh krepového povlečení je vyrobený, jak už bylo výše zmíněno, ze 100% bavlny. Oproti polyesteru disponuje lepšími vlastnostmi. Je velice příjemné na dotek a prodyšné. Kromě toho má také skvělou savost, díky tomu dobře odvádí pot od těla.

Na trhu je velké množství bavlněného krepového povlečení, ne všechny jsou však kvalitní. Celkovou kvalitu ovlivňuje nejen jeho materiál, ale také jeho celkové zpracování, pevnost materiálu, hustota tkaniny, ze které je vyrobeno či kvalita ušití a potisku. Dejte si proto pozor na krepové povlečení, které je vyrobené z velice slabé látky, to totiž příliš dlouho nevydrží.

Krepové povlečení z polyesteru

Krepové povlečení vyrobené ze syntetických látek nebo polyesteru je oproti bavlněnému horší kvality. Umělé tkaniny nejsou tak příjemné jako bavlna, mají horší absorpční vlastnosti a tím i jejich životnost. Je tedy velice pravděpodobné, že již po několika vypráních ztratí povlečení svoji původní barvu a začne se srážet.

6

Cena za povlečení

Pokud se rozhodnete o koupi krepového povlečení, o jeho kvalitě vám hodně napoví jeho cena. Velice levné krepové povlečení je vyrobené z umělé a ne příliš příjemné látky. Pokud však toužíte po příznivé ceně, nebo jen nechcete platit vyšší částky, pak hledejte akční krepové povlečení. Výprodej tohoto povlečení se objevuje vždy v letních měsících.

7

Krepové povlečení a údržba

Krepové povlečení je hodně oblíbené právě kvůli své údržbě. Díky použitému materiálu se krepové povlečení nemuchlá, a proto se nemusí žehlit.

8

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top