TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Interiér / Dejte místnosti styl pomocí záclonových garnýží

Dejte místnosti styl pomocí záclonových garnýží


Prostory bytu nebo domu lze vybavit mnoha pomůckami a doplňky. K těm, které zaujmou na první pohled a budou vypovídat o vašem vkusu, patří záclonové garnýže. Mají sice především praktickou funkci, slouží k zavěšení záclon, které místnost chrání před přímým dopadem slunečních paprsků a případnými pohledy zvědavců zvenčí, ale plní i funkci estetickou. Využijte možnosti vybrat reprezentativní záclonové garnýže a okouzlete dokonale sladěnou kombinací se záclonami a dalším vybavením příbuzné i přátele, kteří k vám přijdou na návštěvu!

Jak vybrat záclonové garnýže

Stejně jako všechny další doplňky, i záclonové garnýže by měly ladit s ostatním vybavením místnosti a použitými barvami. Vybírejte tedy podle

  • stylového provedení garnýží
  • materiálu, ze kterého jsou garnýže zhotoveny
  • barvy zdí, záclon, nábytku

Pokud byste záclonové garnýže vybrali bez ohledu na použité barvy a další doplňky v místnosti, působily by rušivě a nezapadaly do okolního prostředí, čímž by bylo narušeno celkové estetické a stylové vyladění.

Screenshot - 30.7.2014 , 0_13_44

Využijte nabízenou barevnou škálu

Garnýže se vyrábějí nejen z nejrůznějších materiálů, ale i v mnoha barevných odstínech. Barva by měla být vybírána tak, aby garnýž buď ladila  se zbytkem vybavení a barevně zapadala nebo naopak tak, aby se garnýž stala výrazným kontrastním prvkem v místnosti. Využijte tmavých barev jako kontrastu ke světlým zdem nebo naopak, v nabídce záclonových garnýží najdete i luxusnější barevné provedení ve zlaté, stříbrné, lesklé či matné barvě.

Zvolte si odpovídající materiál

Převládajícími materiály pro výrobu záclonových garnýží jsou dřevo a kov, popřípadě jejich kombinace s plasty. Při volbě materiálu vycházejte i z typu garnýže, který si chcete pořídit. Může se jednat o tyč s konzolemi na zavěšení, kam se záclony zavěšují na kroužky nebo navlékají, či o kolejničkový typ, u kterého se záclony zavěšují na háčky ovládané lankovým mechanizmem. U obou typů garnýží je nutné zvolit materiál i tvar, který unese bez problému jak záclonu, tak případný závěs.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top