TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Interiér / Jak vybrat vhodná vysavač do domácnosti?

Jak vybrat vhodná vysavač do domácnosti?


Mohlo by se zdát, že na výběru vysavače tolik nezáleží. Stejně je luxování nuda. Prostě si jen nekoupíme ten nejlevnější produkt na trhu, a tak si zajistíme kvalitu. Jenže na výběru vhodného vysavače skutečně záleží…

Expert2

Jednotlivé typy vysavačů

V současné době existuje ve světě vysavačů mnoho rozmanitých druhů. Pokud Vás zajímá, co všechno si aktuálně v této oblasti můžete pořídit, prohlédněte si kupříkladu vysavače v e-shopu Expert.cz. Pojďme si však na tomto místě v krátkosti jednotlivé varianty představit.

  • Ruční aku vysavače nejsou sice vhodné pro použití na velkých plochách, ale díkymenším rozměrům a nízké váze naleznou uplatnění v jinak nepřístupných místech. Aku vysavače je ovšem po použití vždy nutné dát dobít do nabíječky.
  • Moderní podlahové vysavače Vás překvapí svým vysokým výkonem. Možnou nevýhodou právě tohoto druhu je časté ohýbání, které pochopitelně neocení zejména starší lidé. Řešením se ovšem mohou stát tyčové vysavače, u nichž tento problém odpadá.
  • Robotické vysavače jsou přesně tím, co byste od vysavačů mohli očekávat na počátku 21. století. Robotický vysavač totiž pracuje naprosto sám a Vaši asistenci prakticky nepotřebuje. Ovšem pozor! Nehodí se do členitějších interiérů ani na vysoké koberce.

Na co se soustředit při výběru vysavače?

Při výběhu vhodného vysavače dbejte na několik důležitých faktorů. Musíte se např. rozhodnout, zda investovat do sáčkové či bezsáčkové varianty se zásobníkem, jak dlouhý chcete mít kabel u typů, u nichž je přítomen, ale důležitý je zejména sací výkon a svou roli může hrát i hlučnost. Obecně samozřejmě platí, že čím levnější vysavač, tím nižší výkon a naopak vyšší hlučnost, ani to ovšem nemusí být pravidlem. Vždy se tedy informujte u prodejce.

 

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top