TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Interiér / Dětský pokoj / Jak vymalovat dětský pokoj – tipy na kombinace barev

Jak vymalovat dětský pokoj – tipy na kombinace barev

Tradičními barvami pro děti jsou růžová a modrá. Růžová pochopitelně pro děvčata, modrá pro chlapce. A to ať už jde o oblečení, výbavičku, nebo třeba výmalbu pokoje. Pokud vám ale zaběhnutá jednobarevná monotónnost nevyhovuje, a rádi byste klasické barvy nakombinovali s dalšími, poradíme, které budou nejlepší. Pro děvčátko, kluka, nebo i pár.

Barvy pro holčičky

Růžová je pro malé slečny příznačná, a většina z nich ji přímo miluje. Pokud ale nechcete mít z dětského pokoje růžové království, můžete růžovou zkombinovat s jinou pestrou barvou a celkovou „sladkost“ tak odlehčit. Doplňková může být například žlutá, skvěle vypadá světle zelenkavá, fialová, béžová či krémová, nebo samozřejmě univerzální bílá, která se hodí ke všemu a opticky krásně zvětšuje a projasňuje interiér.

 

Barvy pro kluky

Typická barva pro chlapce je modrá. Pro mladší se hodí zejména světlá, u starších můžete volit i temnější odstín, pozor ale, aby výmalba příliš opticky nezmenšovala prostor. Pokud jde o interiér a výmalbu, můžete modrou barvu bez potíží kombinovat s univerzální bílou, třeba v námořnickém stylu, ale také se zelenkavou, fialovou, ale i žlutou nebo třeba oranžovou.

 

Univerzální řešení

Pokud hledáte barevnou kombinaci pro děti různého pohlaví, které sdílí jeden pokoj, můžete zvolit kombinaci založenou na genderově neutrálních barvách, jako je třeba žlutá nebo fialová. Žlutá jde dohromady skvěle s oranžovou, červenou, fialovou, růžovou i zelenou, fialová se žlutou, oranžovou, modrou nebo červenou. Všechny kombinace přitom můžete skvěle doplnit i o bílou. Z pestrých barev ale nevybírejte více než dvě, jinak by mohl interiér působit jako cirkusové šapitó. Vhodnější bude méně – jak do počtu, tak do sytosti. Nebojte se proto sáhnout po jemnějších pastelových barvách.

 

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top