TOPlist
17. 05. 2024
Domů / Inspirace a trendy / Porovnejte si náklady na topení v kamnech: Akumulační krby vycházejí výhodněji

Porovnejte si náklady na topení v kamnech: Akumulační krby vycházejí výhodněji

Náklady na vytápění elektřinou nebo plynem v současnosti rostou doslova raketově. Většina lidí proto na nic nečeká a hledá alternativu. Někdo třeba volí uhlí, ale naštěstí je mezi námi i dost osvícenců, kterým je proti mysli zásobovat ovzduší zplodinami z něj. Jaké další možnosti se nabízejí? Především akumulační krbová kamna.

Ekologická i úsporná varianta

Opravdu jsou taková kamna lepším řešením? Hovoříme-li o ekologii, potom zcela jistě. Topíte dřevem, ze kterého vychází pouhý bílý dým, který nijak neznečisťuje ovzduší. To se s uhelnými zplodinami nedá vůbec srovnávat. Ovšem akumulační krbová kamna Flamen nepřinášejí jenom ekologické výhody. Velice důležité a praktické jsou rovněž jejich přínosy ekonomické. Získáte s nimi finanční úspory, které rozhodně nejsou zanedbatelné. Právě naopak. Stačí se podívat na křivky, které porovnávají výdej tepla do místnosti v kilowatech v průběhu času u akumulačních krbových kamen a u klasických ocelových či litinových kamen. Akumulační kamna teplo absorbují do materiálu a uvolňují ho postupně, a to i po dobu 10 hodin, ale ocelová a litinová kamna se rychle rozpálí na maximální teplotu, ale zhruba po dvou hodinách vychladnou, pokud do nich opět nepřiložíte.

Ušetříte vysoké částky

Z výše uvedeného popisu vyplývá, že krbová akumulační kamna jsou jednoznačně úspornější. Ocelová a litinová musíte hlídat a přikládat do nich, jinak vyhasnou a budete muset zatápět znovu. To znamená opakovaně přidávat a spotřebovávat topivo. Naproti tomu akumulační krbová kamna vydrží na jedno přiložení hřát klidně i zmiňovaných 10 hodin. Co to znamená v praxi? Hlavně zhruba poloviční spotřebu dřeva u akumulačního topidla. Díky tomu ročně dokážete ušetřit nemalé částky v řádu minimálně tisíců. Proto spousta lidí přechází k alternativnímu topení mezi které řadíme právě akumulační krby.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top