TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Inspirace a trendy / Důležité prvky, které jsou zapotřebí při výstavbě venkovní terasy

Důležité prvky, které jsou zapotřebí při výstavbě venkovní terasy

Máte-li v plánu vylepšit exteriér vaší domácnosti, možná vás napadne myšlenka na realizaci venkovní terasy. Tato stavba zpravidla není nikterak náročná, zvládne ji tudíž téměř každý trochu zručný domácí kutil, který se nebojí manuální činnosti. Jaké prvky budete nejspíše potřebovat, chcete-li, aby vám venkovní terasa po vybudování sloužila mnoho následujících let?

Volba dřeva

Základem všeho je výběr vhodných materiálů. Dominantní je v tomto ohledu dřevo, terasa z něj působí luxusně, přičemž vytváří přirozený předěl mezi objektem a venkovním prostorem nemovitosti. Podstatné je, jaký druh dřeva zvolíte. V případě venkovních teras jsou vhodná hlavně prkna a hranoly z vysoce odolných dřevin. Z nich lze vyzdvihnout kupříkladu stále populárnější sibiřský modřín. Je vysoce trvanlivý, stačí jej vhodně ošetřit a máte na desítky let vystaráno.

Vyrovnání povrchu a zabezpečení prken

Neméně důležitou záležitostí je správné ukotvení a zabezpečení prken a hranolů. K tomu se využívají zejména nerezové vruty. Pokud je povrch vašeho pozemku, kde má terasa vzniknout, dosti nerovný, budete nejspíše muset použít také rektifikační terče. Někdy se musejí aplikovat pod celou terasu, případně pouze v místech, kde jsou větší nerovnosti. Další praktickou pomůckou jsou takzvané distanční podložky. Přispívají k tomu, že prkna a hranoly přirozeně „dýchají“ a neudržuje se mezi nimi vlhkost, což samozřejmě prodlužuje životnost celé stavby.

Prodejce dřevěných hranolů, prken a příslušenství k venkovním terasám

Dřevo k realizaci venkovní terasy a výše zmíněné příslušenství zakoupíte snadno a za výhodných podmínek třeba v internetovém obchodě Gardina.cz. Ten se přímo specializuje na produkty, jež jsou určené pro výstavbu dřevěných venkovních teras. Zboží je k dispozici nejen pro soukromé osoby, ale také pro podnikatele a živnostníky, u nichž je stavba teras náplní jejich pracovní činnosti.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top