TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Interiér / Samonivelační hmota zajistí podlahu bez nerovností

Samonivelační hmota zajistí podlahu bez nerovností

Stavíte si právě svůj vysněný dům, anebo renovujete již stávající obydlí? Tento proces se ani v jednom z případů neobejde bez pořádných podlah s pevným rovným základem. Přesně tohle dokáže zajistit samonivelační hmota.

Kvalitní materiál je základ

Nejčastější chybou, které se lidé při nákupu prakticky jakéhokoliv stavebního materiálu dopouštějí, je jejich přehnaná snaha ušetřit. Kvůli tomu, že nakoupí nekvalitní materiál za směšné peníze, posléze vznikají různé nepříjemnosti a následná nutnost zbytečně drahých oprav. Ve výsledku tak neušetří vůbec nic, a ještě je to stojí hromadu nervů a starostí, jež jsou s opravami spjaté.

Pro úspěšné vybudování podlah je naprosto klíčové použít opravdu kvalitní materiál, co se nezačne hned po prvním měsíci od aplikace drolit. Kvalitní samonivelační hmota je například součástí nabídky zboží od nadnárodní společnosti SAKRET CZ. Jedná se o profesionály, co se problematice stavebních materiálů věnují už dlouhá léta a mají v této oblasti bohaté zkušenosti. O tom se klidně můžete přesvědčit sami při prohlídce referenčních staveb, uvedené na jejich webových stránkách.

Dokonale rovná podkladová plocha

Jak už bylo zmiňováno na začátku, před položením podlahové krytiny je zapotřebí mít dokonale hladký povrch bez hrbolků. Samonivelační hmota se aplikuje vylitím, přičemž přesný pracovní postup je vždy uvedený přímo na obalu konkrétního produktu. Práci s tímto produktem zvládne každý, kdo je alespoň trochu manuálně zručný.
Šikovnou pomůckou, kterou při práci jistě využijete, je váleček na samonivelační stěrku. Díky němu docílíte precizního výsledku, protože finální úpravy budou hračka. Samonivelační hmota je taktéž vhodná i při podlahovém topení, jelikož se jedná o produkt na bázi anhydridu a perfektně vodí teplo.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top