TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Zajímavosti / Jak vše připravit na stěhování

Jak vše připravit na stěhování

Stěhování nepatří k vyhledávaným kratochvílím, nicméně se mu alespoň jednou za život nevyhne nikdo z nás. Většinou to bohužel není záležitost jednoho odpoledne a celé stěhování včetně příprav může zabrat několik perných a hektických dnů. Jak moc perných a hektických závisí na vaší přípravě.

Na stěhování mějte dostatek času a prostoru

V prvé řadě je dobré si ujasnit, co vlastně všechno v bytě či domě máte, a co chcete mít i v budoucím obydlí. Pokud se stěhujete do stejně velkých, nebo i větších prostor, je to ta lepší varianta, v opačné bude zřejmě určitá redukce nutná.

Když už máte jasno v tom, co stěhujete, nastává fáze přípravy samotného stěhování. Znamená to především demontovat větší kusy nábytku, vypojit a zabezpečit elektroniku a začít balit. Neocenitelnou službu zde udělají bytelné krabice, stahovací a bublinková fólie a nepostradatelná lepicí páska. Rozhodně se vyplatí drobnější věci balit dohromady, dle jejich použití nebo umístění v bytě. Nikoho asi nepotěší, když rychlovarnou konvici najde na desátý pokus v krabici se zimním oblečením. Každou bednu a pytel je určitě také dobré popsat, ať máte alespoň základní přehled kde se, co nachází.

Stěhování znamená nejen psychickou, ale i fyzickou zátěž

Máte-li sbaleno, nastává druhá fáze, a to samotné stěhování. To většinou znamená veškeré věci odnést do auta. Zvláště těžší nábytek a větší elektroniku nepodceňujte, každý pár rukou přijde vhod a věřte, že každý kilogram se počítá a při stěhování je znát.

Samotná přeprava je pak kapitolou sama o sobě, zde je základem úspěchu auto s dostatečnou kapacitou, trpělivý a šikovný řidič a opět výpomoc s vykládkou stěhovaných předmětů. Pak následuje opačný postup, čili odnesení krabic, pytlů, spotřebičů a nábytku, jeho montáž, vybalení, úklid, atd.

Svěřte stěhování odborníkům

Jistě, stěhování
není jednoduché a v silách každého z nás. Naštěstí
existuje i možnost, kdy jej můžete sledovat v klidu z vpovzdálí,
nebo ho přežít bez jakékoliv úhony úplně mimo dění.

Firma
Profigroup
nabízí
komplexní a spolehlivé služby v oblasti stěhování přesně dle
vašich představ.
Stačí napsat či
zavolat a o zbytek se už postarají odborníci – přesvědčte
se sami.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top