TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Inspirace a trendy / Chytrou domácnost můžete mít i vy. Co by v ní nemělo chybět?

Chytrou domácnost můžete mít i vy. Co by v ní nemělo chybět?

Žijeme v době chytrých telefonů, chytrých televizorů, chytrých hodinek a mnoha dalších gadgetů, které dělají naše životy zase o něco jednoduššími. V posledních letech se však stále častěji hovoří o chytré domácnosti. Můžete si ji představit jako byt či dům plný hi-tech zařízení a vychytávek. Obvykle se jedná běžná zařízení v nevšedním provedení. S ohledem na příznivé ceny elektroniky si je může dopřát téměř každý – vsadíme se, že si je okamžitě oblíbíte i vy. Pro inspiraci jsme pro vás připravili seznam těch nejzajímavějších kousků.

Termostat Google Nest

Co umí pokojový termostat od Googlu? Třetí generace zařízení s názvem Nest lze používat jako automatický spínač kotle na tuhá paliva, dřevo i plyn. Kromě manuálního ovládání umožňuje vzdálenou komunikaci přes telefon. V praxi to znamená, že si nastavíte topení o hodinu dříve, než dorazíte domu z práce. Anebo to necháte na barometrovém čidlu, které reguluje teplotu v interiéru podle aktuálního venkovního počasí?

Regulátor vody Eve AQUA Smart Water Controller

Ano, čtete dobře. Inteligentní jsou i regulátory vody. Eve AQUA spolupracuje s Apple HomeKit a kromě toho, že ho můžete manuálně ovládat přes iPhone, snadno nastavíte automatické rozvrhy a ušetříte si spoustu času i námahy. Zařízení disponuje ochranou vůči UV záření, dětským zámkem a ochranou vůči vodě IPX4. Zajistí, aby vaše zahrádka či trávník nikdy netrpěli žízní – i když zrovna budete myšlenkami jinde.

Mobilní přístup do domu IMAporter

Zapomeňte na klíče a začněte otevírat mobilním telefonem. Mobilní přístupový systém IMAporter Mobile je neuvěřitelně praktický a byl navržen tak, aby při jeho instalaci nebyly nutné rozsáhlé stavební úpravy. Přístupový systém od českého výrobce Institutu Mikroelektronických Aplikací disponuje jednoduchou evidencí průchodů a kalendáři, umožňuje zamezení vstupu dle data a mnohé další funkce. S mobilem komunikuje přes NFC či Bluetooth Low Energy.

Systém osvětlení Philips Hue

Chytré žárovky Philips Hue vnesou do vaší domácnosti naprosto unikátní atmosféru. Moderní systém domácího osvětlení lze intuitivně ovládat prostřednictvím aplikace ve smartphonu či tabletu. Žárovkám dává pokyny řídící jednotka, pod kterou jich lze přiřadit až 50. A to není zdaleka vše – kromě možnosti napojení na pohybový senzor lze měnit intenzitu a barvu osvětlení.

Domácí bezpečnostní kamera Netatmo

V čem vyniká chytrá domácí kamera Netatmo Welcome? Bezpečně rozpozná obličeje, a když se před objektivem objeví někdo neznámý, okamžitě vás upozorní. Sofistikovaná bezdrátová technologie umožňuje bedlivý monitoring domácnosti odkudkoliv na světě, jakožto i streamování živých HD videí a další zajímavé funkce.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top