TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Inspirace a trendy / Topte si doma zdravými a úspornými krby

Topte si doma zdravými a úspornými krby

Snaha ušetřit v bydlení co nejvíce finančních prostředků se promítá i do volby nejvhodnějšího vytápění bytů a domů. Velmi populárním se proto stává nízkoenergetické bydlení. Cílem je dosáhnout toho, aby náklady na vytápění zůstaly nízké, ale topení přitom bylo dostatečně efektivní. Uvedené požadavky výborně splňují krby.

Vhodný způsob topení má vliv na vaše zdraví

Minusem některých způsobů topení je, že se ve velmi krátkém časovém úseku rozjedou na plný výkon a místnost rychle přetopí. Lidé se v takovém prostoru necítí dobře. Potí se, je jim horko, jejich dýchací cesty velmi trpí suchým vzduchem. Podobné prostředí je živnou půdou pro záněty horních dýchacích cest, alergie. Především astmatici a alergici v přetopených prostorách, kde se víří přepálený prach, velmi trpí. Stačí ale zvolit vhodný způsob vytápění a problémy zmizí. Sálavé a akumulační krbové vložky nabízí zdravý způsob vytápění. Díky sálavé a akumulační obestavbě proniká teplo do místnosti postupně během několika hodin a jeho množství se dá velmi dobře regulovat. Nikdy nedojde k přetopení a zároveň i ušetříte nemalé finanční prostředky.

Vyberete si krb podle svých prostorových možností

Má-li někdo z vašich blízkých astmatické záchvaty, nebo trpí alergií, či často kašle nebo smrká a má tedy podrážděné horní dýchací cesty, sálavé a akumulační vložky FLAMEN je tou pravou volbou pro váš domov. Krbové vložky zajistí, že vzduch nikdy nebude příliš suchý. Všem včetně nemocných se proto bude lépe dýchat. Teplota v místnosti se udrží stabilní, bez výkyvů. Nemusíte se také obávat, že krby nebudou pasovat do vašeho domova. V nabídce jsou totiž různé typy krbových vložek, jež se navíc liší svým provedením, to může být čelní, rohové levé nebo rohové pravé. Zvolíte si tak variantu, které nejlépe vyhoví vašim prostorovým možnostem.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top