TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Inspirace a trendy / Proč využít služeb bytového designéra?

Proč využít služeb bytového designéra?

Vytvořit si domov, které pro nás bude útulný a zároveň ve všech ohledech funkční a prakticky není snadný úkol. Ale nemusíte se bát, že si domov nedokážete vytvořit, stačí si přizvat na pomoc bytového designéra, který vám s návrhy interiéru pomůže. V čem se na něj můžete obrátit? To se dozvíte v našem článku.

interior-1026446_1920

Navrhnu si interiér sám

Samozřejmě, že si každý dokážeme navrhnout náš domov sám, líbí se nám jednotlivé kusy nábytky, odstíny barev i podlahy a osvětlení. Problém je vše spojit dohromady a vytvořit celek, který bude harmonický, vyvážený a bude působit příjemným dojmem. Všichni nemáme takový “dar”, pak přichází na řadu bytový designér.

Je důležité mít vizi a plán

Každý, i bytový designér, musí postupovat podle určitého postupu při vytváření návrhu interiéru a mít vizi, jak bude interiér vypadat. Jak bytový designér při své práci postupuje?

  1. začíná svou práci dispozičním návrhem, jen díky tomu se mu do interiéru vejde vše potřebné
  2. vymyslí stylové a barevné řešení
  3. vytvoří, spolu s klientem, 3D vizualizaci, vše dostane reálnou podobu a vy si tak všechny nové návrhy kuchyní lépe představíte
  4. v případě atypických prvků nakreslí výkresy pro řemeslníky jako jsou truhláři, kováři atd.
  5. vytvoří seznam se všemi hlavními zařizovacími předměty, spočítá se předběžná kalkulace
  6. veškeré návrhy pomůže zrealizovat

Proč využít bytového designéra?

Designérská práce vám ušetří spoustu času, energie i peněz. Představte si, že jste se pustili do rekonstrukce kuchyně, vymysleli jste si kuchyňkou linku a veškeré rozmístění a když je vše hotové, tak zjistíte, že není vůbec ergonomická a že se v ní nedá vařit. To se vám s bytovým designérem nemůže stát.

Bytový designér vám splní všechny vaše sny a nápady, ale zároveň vám také sdělí svůj estetický pohled a také předá nasbírané zkušenosti se zařizováním interiéru. Také díky patřičnému vzdělání dokáže navrhnou interiéry funkční a vymyslet taková řešení, která by vás nikdy nenapadla.

Jak si designéra vybrat?

Při výběru bytového designéra se vždy zaměřte na reference, jeho dosavadní práci a celkově si prohlédněte jeho vkus. Zaměřte se na délku praxe, jeho portfólio a v neposlední řadě také na jeho odbornost a přístup ke klientovi.

Nenechte se nalákat na vytvoření návrhu zdarma nebo velmi levně, takové návrhy většinou neobsahují vše co by měly, obsahují řadu chyb a následná jejich realizace je komplikovaná. Návrh interiéru nesmí obsahovat pouze rozvržení nábytku, ale také oblékání oken, osvětlení, barevné ladění interiéru a také v celkovém konceptu velmi důležitých doplňků, ať už v podobě textílií, obrázků, povlečení v ložnici nebo koberců či podlahy v obývacím pokoji.

Kolik práce bytového designéra stojí?

Ceny jednotlivých designéru se liší a to podle rozsahu práce, náročnosti práce a také zkušeností designéra. Vždy záleží, zda se jedná o navržení jednoho pokoje nebo celého domu. Rozdíl je také mezi navržením barevného pojetí interiéru nebo se jedná o kompletní zařízení pokoje.

Na cenu je rozhodující také počet schůzek, odborná konzultace, počet vyhotovených návrhů. Pro konkrétnější představu se většinou jedná o 7 – 12 % z celkových nákladů zakázky. Pokud by se jednalo pouze o konzultaci, nikoli využití komplexních služeb, ceny se pohybují od 500 do 1000 Kč za hodinu.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top