TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Inspirace a trendy / Jak zchladit místnost bez klimatizace

Jak zchladit místnost bez klimatizace

Sedíte právě v místnosti, ve které je přes 30 stupňů, nedýchatelno, motá se vám hlava, cítíte se celkově špatně, jste unavení a vnitřně úplně šílíte z toho příšerného vedra, které již trvá déle, než je snesitelné? V tom případě se vám budou hodit rady, jak se zchladit, aniž byste si museli kupovat klimatizaci.

crose

crose

Zavřete okna!

Hlavní chybou, kterou dělá většina lidí je, že si v horkém počasí otevře okno, čímž doslova pozve do místnosti horký vzduch. Proto první, co ráno musíte udělat je, zavřít okna a zatemnit místnost. Ideální jsou pak žaluzie hliníkové nebo venkovní, které vám poskytnou největší ochranu. K větrání přistupte až k večeru, když je venku již relativně příjemná teplota. Okno pak mějte otevřené až do rána, ale nezapomeňte ho opět včas zavřít a zastínit.

IONIC CARE-ocean-care-h4-kombinovany-zvlhcovac-vzduchu-s-ultrazvukem-a-ohrevem-pary

Zvlhčete místnost

Suchý horký vzduch je přímo nesnesitelný a zvláště astmatikům působí značné respirační problémy. V parných dnech se budete cítit příjemněji, pokud vzduch doma zvlhčíte. Ideálním pomocníkem jsou v tomto případě zvlhčovače vzduchu, které pořídíte v řádech několika stovek korun. Neposlouchejte rady ohledně namáčení ručníků a jejich rozmisťování po místnosti, které přinášejí opravdu jen zanedbatelnou a hlavně krátkodobou úlevu. Nemluvě o tom, že se neustálým namáčením ručníků ještě více vyčerpáte. Navíc nákup zvlhčovače ocení nejen vaše zdraví, ale i váš nábytek, kterému se v suchém prostředí snižuje životnost. Žádné extrémy však nejsou dobré, takže vzduch zvlhčete maximálně na 60 %.

Kupte si větrák

Levnou a rozumnou investicí je nákup větráku. V létě dodává příjemné osvěžení, a to aniž by podchlazoval místnost a tím vás vystavoval riziku angín a zánětů. Větráky zajistí proudění vzduchu, rychle vás ochladí, a tak uleví od největšího náporu veder. Základní ochlazení poskytnou stolní ventilátory, zatímco podlahové ventilátory jsou vhodnější volbou do větších prostor. Pokud chcete ochladit vzduch v celé místnosti, sáhněte ale raději po stropním větráku, který má nejen větší účinnost, ale je i velmi tichý.

 podlahový ventilátor Stadler Form Q

Nepodceňujte pitný režim!

V parných dnech nezapomeňte na pitný režim, který pomáhá k ochlazení vašeho organismu. Pijte ale výhradně neslazené minerální vody, a to po malých doušcích. Pokud zchlazujte místnost pomocí ventilátoru nebo klimatizace, je pitný režim nezbytností, abyste hydratovali také vaše tělo.

 

CVB VENTILÁTORY A KLIMATIZACE je česká firma s tradicí specializující se na prodej ventilátorů a klimatizací. Získali jsme prestižní mezinárodní ocenění důvěry obchodních partnerů AAA, zařadili jsme se tak mezi 0,2 % nejspolehlivějších firem v ČR s nejvyšší spolehlivostí a kredibilitou. Kromě ČŘ působíme úspěšně i na německém trhu.

http://www.ventilatory-shop.cz/

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top