TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Inspirace a trendy / Jak vybrat kvalitní okna a vchodové dveře?

Jak vybrat kvalitní okna a vchodové dveře?

Výběr těch nejlepších oken a vchodových dveří dá zabrat. To nám potvrdí snad každý, kdo se aktuálně touto problematikou zabývá. Zvolit tedy plastová, hliníková nebo dřevěná okna či vchodové dveře?

Sháníte nová okna? Chcete si pořídit rovněž kvalitní vchodové dveře? Tak pro Vás máme dobrou i špatnou zprávu, které se navíc týkají toho samého. V současné době si můžete zakoupit dřevěná, hliníková a plastová okna i vchodové dveře, a to pochopitelně v mnoha variantách. Rozhodně tedy máte z čeho vybírat, na druhou stranu je poměrně složité zjistit, jaké se budou hodit právě na Váš byt, dům či chalupu.

Plastová okna

Hliníková, dřevěná nebo plastová okna? Toť otázka

Pokud se zajímáte především o okna, jsou následující řádky určeny právě Vám. Zvolit tedy plastová, hliníková nebo dřevěná okna? Odpověď nikdy nemůže být jednoznačná. Často totiž rozhoduje umístění stavby a okolní podmínky, jakož i Vaše preference, co se estetické stránky týče. Jak dřevěná, tak hliníková i plastová okna mají své plusy a mínusy, vždy tedy nejprve požádejte o vyjádření odborníka.

Náš tip: abychom Vám však přeci jen nějakou určitou odpověď dali, zaměřme se na tepelně-izolační vlastnosti jednotlivých oken. V této důležité oblasti jsou na tom nejlépe okna plastová. Ta tedy představují výtečný izolant, jenž Vás v létě ochranní před slunečními paprsky, zatímco v chladných měsících se stane obranou proti zimě. Více o plastových oknech se každopádně dočtete tady.

Hliníkové a plastové vchodové dveře – kvalita i bezpečnost

V oblasti vchodových dveří hraje rovněž roli mnoho rozličných faktorů. Za zmínku stojí zejména hliníkové a plastové vchodové dveře. Ty jsou totiž vyrobeny ze špičkových materiálů, které jsou garancí dlouhé životnosti a snadné údržby. Ale nejen to. V prvé řadě jde nepochybně o bezpečnost, které je dosaženo i díky masivně vyztuženým profilům a rohovým svárům a také za pomoci kvalitních uzavíracích mechanismů. Potenciální zloději to tedy nebudou mít jednoduché.

 

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top