TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Inspirace a trendy / Jak vybavit hotelový pokoj

Jak vybavit hotelový pokoj

Jsme-li na cestách, stávají se hotely či penziony našimi druhými domovy. Je proto maximálně důležité, aby byly útulné a příjemné, což obnáší nejen čistotu a pořádek, ale také vkusné vybavení. Co všechno by tedy takový hotelový pokoj měl zahrnovat, a jak je to s designem? Poradíme…

Pokud patříte mezi hoteliéry a chystáte se vybavit váš hotel vyzkoušejte výrobce luxusního nábytku Seart.cz.

Pokoj nahrazuje domov

Hotelový pokoj se pro jeho obyvatele stává dočasným útočištěm, které v rámci jediného pokoje nahrazuje prakticky celý domov. S ohledem na možnosti interiéru by tak pokoj měl nabízet prostor pro spánek, stolování, práci i zábavu. Samozřejmostí je pohodlná postel, chybět by ale neměl ani stůl a židle, případně křeslo, odkládací noční stolek nebo police s lampičkou, a také úložné prostory – skříň nebo komoda a věšák. Nábytkem to ale nekončí. Každý lepší hotelový pokoj by měl svému obyvateli nabídnout také televizi, telefon, a třeba bezdrátový internet, bez kterého si dnes již mnozí nedovedou život představit. Zapomenout byste ale neměli třeba ani na takovou drobnost jako je odpadkový koš, nebo třeba skleničky. Hlavní je pochopitelně maximální komfort pro zákazníka.

Myslete na praktičnost

Hotelový pokoj se po každém hostovi uklízí, proto není nijak vhodné plnit jej policemi s množstvím keramických dekorací ani jinými lapači prachu. Zákazník je nevyužije, a po estetické stránce jsou i lepší možnosti, jak interiér ozvláštnit. Stejně tak nejsou nijak vhodné koberce s vysokým chlupem, neboť mnohdy hosté chodí v botách po celém pokoji, a jejich údržba je komplikovanější. Minimalismus a praktičnost by tak měly být při výběru nábytku i doplňků stěžejní. Chcete-li oslnit zákazníka po jeho příchodu, vsaďte zejména na pořádek, ale třeba také na ručníky poskládané do poutavého tvaru, zajímavé textilní doplňky či povlečení, nebo třeba obrazy na stěnách. Vše ale volte také tak, abyste neměli problém s údržbou daného vybavení.

Zvolte si styl

Kromě praktičnosti ale samozřejmě hraje velkou roli i estetická stránka. Trendy je stylizace celého ubytovacího zařízení do jednotného stylu, případně zařízení každého pokoje ve stylu odlišném, tak aby si mohli vybrat zákazníci i s různým vkusem. Volit můžete snad cokoliv, co vás jen napadne. Námořnický, rustikální, minimalistický, retro, lovecký – je to jen na vaší fantazii. Nezacházejte ale do extrémů a berte ohled na zákazníky i jejich preference.

 

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top