TOPlist
8. 09. 2024
Domů / Inspirace a trendy / Co všechno dokáže jedna klimatizace?

Co všechno dokáže jedna klimatizace?

Moderní klimatizace již přestala být záležitostí pro letní měsíce v kancelářích. Příjemné prostředí může vytvářet i v interiéru u vás doma. Zvládne totiž mnohem víc než jen v létě ochladit vzduch. Současné klimatizace umí například i přitápět, ale hlavně se postarají o to, aby vzduch u vás doma byl čistý. Odstraní prach i jiné nečistoty včetně alergenů a patogenů. Nemusíte si tedy už více dělat starosti s pyly a dokonce i některými bakteriemi nebo viry. Vzduch totiž filtrují a dokonce třeba i ionizují a vlhčí nebo naopak odvlhčují. Prostě si optimálně řídí svůj výkon dle aktuálních potřeb daného prostoru. A to musí ocenit ne jenom alergici.

Právě proto, že klimatizace může sloužit po celý rok, jsou velice oblíbenou součástí moderního bydlení ne jen v domech, ale i bytech. Zajišťují nám pohodlí, ale především pak zdravé vnitřní prostředí.

Jak tedy správně vybrat vhodnou klimatizace právě k vám domů? Chladící i případný tepelný výkon se určuje podle velikosti prostoru a počtu osob. V úvahu je třeba ale také vzít plochy oken i orientaci domu v rámci světových stran. Vliv má dokonce kvalita izolace obvodových stěn. Pokud má být klimatizační jednotka v provozu po celý rok, určitě bychom neměli přehlížet její energetickou náročnost a zařazení do třídy dle spotřeby. Ověřte si i to, zda vám nebude vadit její hlavně hluk během nočního provozu.

Jak jsme se tedy již výše zmínili, kvalitní klimatizace dokáže upravovat ne jen teplotu a vlhkost vzduchu, ale zároveň přivádí vzduch čerstvý a filtruje jej. To vše lze nastavit a ovládat včetně rychlosti proudění vzduchu. Jednotky s filtry pak likvidují všechny pachy, zachytávají jemné částice a odstraňují roztoče a chlupy zvířat. Z toho důvodu je pochopitelné, že klimatizační jednotku musíme čistit. Jen tak bude fungovat správně a dlouho bez závad. Proto je dobré se obrátit na odbornou firmu, aby celý proces ve stanovených časových odstupech profesionálně provedla. Čištění klimatizací v Brně dělá také firma Klimaspol s.r.o., jejíž ochotní pracovníci si s údržbou vaší jednotky hravě poradí. Starají se o nemalé množství klimatizací v Brně a okolí a provádí i jejich montáže. Jsou expertem na dodávku, montáž i komplexní servis různých typů klimatizací. Prohlédnou a vyčistí jejich jednotlivé části, chlazení a postarají se o údržbu celé chladící technologie. A to ať už ji chcete domů, do kanceláře nebo průmyslového provozu. Díky mnohaletým zkušenostem vás jistě nezklamou, pomohou vám s výběrem, montáží i následným servisem.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top