TOPlist
1. 07. 2024
Domů / Inspirace a trendy / Nástěnné hodiny do kuchyně a spoustu moderních možností

Nástěnné hodiny do kuchyně a spoustu moderních možností

Jak si je vlastně vybrat? Podle čeho se rozhlížet po obchodech? Hodiny, které budete mít doma, musí ladit s konkrétní místností, to je předpoklad číslo jedna. A právě v kuchyni by měl být takový doplněk co nejúčelnější. Může pomoci během vaření, díky němu si odměříte potřebný čas pro různá jídla a získáte maximální možný přehled. Velkou výhodou je také minimální údržba, a to nejen proto, že v kuchyňském prostředí se stanou různé nehody. Například z jednoduchých plastových hodin otřete nepořádek hned, stačí k tomu jen měkký hadřík nebo houbička.

Užitečná časomíra pro každý den

Nezapomeňte, budete se na ně dívat několikrát denně, a to nejen po snídani nebo během dopoledne. Musí, proto být umístěny tak, aby byly nepřehlédnutelným prvkem interiéru. Mohou být digitální, ale také analogové, tady záleží spíše na vkusu. Jste zvyklí na klasické ručičky, tikající hodiny, které na někoho působí už trochu retro? Pokud chcete mít přehled o dni v týdnu nebo pokojové teplotě, bude lepší digitální verze. Ta je vhodná i do kanceláří, pracoven a podobných místností, svůj ideální prostor najde také v dětském pokoji. Vraťme se ale ke kuchyni, kde máme před sebou stovky různých variací.

V jednoduchosti může být síla

Vypadají na první pohled nenápadně, ale mají důležitou funkci. Nástěnné hodiny do kuchyně mohou být v blízkosti linky, tam, kde na ně budete vidět při vaření i stolování. Jednoduše vám řeknou, že už je nejvyšší čas jít do zaměstnání. Hodiny s kresbami a nápisy? V kuchyňském prostředí možná bude lepší, když převládne jednoduchost a styl, který má co nejméně prvků. Přesto může jít o skutečný originál. Co kdybyste dali šanci přírodním motivům? Provence se přímo nabízí, ale pozor, vše by mělo ladit i s dalšími prvky v místnosti. Ani příliš velké, ani příliš malé, takový je bod číslo jedna. Vezměte proto v úvahu stěnu, kam je chcete umístit. Budete tam mít opravdu jen a pouze ukazatel času? Nebo ještě pár malých ozdob, obrázků, cokoliv, co také upoutává pozornost?

Vzhled a barva tady rozhodují

Hodiny se šálkem kávy nebo obrázkem nějaké potraviny? I to je originální design, na který můžete v kuchyni vsadit. Jednoduchá bílá verze, která nemá žádné ozdoby a vypadá spíše trochu retro, je také dobrou volbou. Vyberte si také mezi kulatým a obdélníkovým tvarem. Který z nich k vám domů lépe zapadne? Můžete vsadit na různé výrobce, kromě AMS nebo JVD je tady favoritem českých domácností také značka CalleaDesign. Nabízí se také Lavvu nebo H&H. Klasika, novátorství, originalita na druhou. Kuchyňské hodiny by měly být spíše jednoduché, kukačky jsou do této místnosti nepraktické a patří spíše do obývacího pokoje nebo někam, kde se žije a nevaří nebo nestoluje.

Dřevo, kov, ale také plast

Velkou otázkou je také materiál, protože do kuchyně se mohou ve finále hodit úplně všechny a záleží na vašem vkusu. Dobrou sázkou bude plast, jenž se snadno udržuje, ale také kov, stejně jako sklo. Na zvážení je potom dřevo, které sice udělá spoustu parády, ale možná bude lepší vsadit na plastové provedení, které dřevěnou verzi imituje. Nezapomeňte na otázku údržby, odolnost vůči vlhkosti je až na prvním místě. Pára z hrnce proudí všude kolem a hodiny, které by nezvládly takovou výzvu, musíte mít v jiné místnosti.

Uvažujte také o hlučnosti

Příliš hlasitý tikot? Ne, takový model se už do dnešních domácností nehodí, byli byste zbytečně rušeni při večerním odpočinku. Variant je na trhu samozřejmě celá řada a není problém najít hodiny, které jsou opravdu tiché. Vybírejte také mezi bateriovým pohonem, ale také připojením do elektřiny. Pokud zvolíte druhou z variant, musíte mít poblíž zásuvku, jinak si přesný čas v kuchyni neužijete.


Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top