TOPlist
23. 04. 2024
Domů / Stavba a rekonstrukce / Trápí vás vlhkost zdiva? Vsaďte na jeho sanaci

Trápí vás vlhkost zdiva? Vsaďte na jeho sanaci

Mnohé majitele nemovitostí trápí nechtěná vlhkost zdiva. U rodinných domů, administrativních budov ale třeba i u škol, obchodů, statků a dalších, si můžete všimnout vlhkých map, opadávající omítky nebo plísně uvnitř. Ani bytům se vlhkost nevyhýbá, tady se setkáváme např. s plísní nebo vlhkým a těžkým vzduchem, i když pravidelně větráme a snažíme se tomu předejít. Vlhké zdivo má špatný vliv nejen na nemovitost, která tak chátrá, ale i na naše zdraví. Proto je důležité se obrátit na společnost, které není sanace zdiva cizí a má s touto činností bohaté zkušenosti. Právě takovou je firma František Hróz.

Způsoby sanace zdiva

To, jak zamezit vlhkosti, aby se nedostávala do zdiva, lze zajistit třemi způsoby:

  1. Izolace s použitím nerezových plechů – 100 % účinná metoda, která je navíc rychlá, lze ji aplikovat při jednostranném přístupu ke zdivu. Použití je možné u stěn z cihel, kamene, zdiva kotvicového mezi základy a zdivo. Při narážení do podlah není žádným způsobem narušen interiér. Nerezové plechy se dají narážet jak do přezdívaných stěn, tak do stěn rozvolněných. Životnost je neuvěřitelných 140 let.
  2. Podřezání zdiva řetězovou pilou – tato metoda je určena pouze pro cihlové zdivo. Použitá je izolace na principu sklolaminátu, PE nebo PVC. Vkládá se do spáry mezi cihlami, která vznikne po prořezání speciální řetězovou pilou. Jde o cenově nejdostupnější způsob, jehož účinnost je 100% s životností min. 90 let.
  3. Podřezání diamantovým lanem – lze provádět u všech typů vlhkého zdiva, cementové malty i betonu. Používá se v případě, že není možné použít první ani druhou variantu. Velkou výhodou je, že nevyžaduje průběžnou ložnou spáru a řez je možné vést vertikálně. Řezné lano se vloží do předem provrtaných otvorů a s přispěním kladek je vytvarována rovina řezu. Lano je opatřeno kovovými prstenci s nalepenými průmyslovými diamanty a jeho pohybem dojde k proříznutí i těch nejtvrdších materiálů.

Obraťte se na společnost František Hróz a nechte si poradit, který způsob je nejvhodnější právě pro vaši budovu. Zbavíte se vlhkosti jednou pro vždy.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top