TOPlist
19. 04. 2024
Domů / Interiér / Nábytek a příslušenství / Praktické vestavěné skříně

Praktické vestavěné skříně

Málo prostoru, ale hodně věcí? S takovými problémy se lidé v malých bytech setkávají velmi často. Požadavky na úložné prostory se neustále zvyšují, a tomu také odpovídá nabídka na trhu. Výsledkem toho je vysoká oblíbenost vestavěných skříní. Výhody vestavěných skříní se dočtete v našem článku.Bn8Y5EO1DYGbd528beFxCuqtwQZsFS8BlFobRQqvEsZfy3uq4_S1VkGUS17NoNdqaKxjdtY

Možnosti šatních skříní se výrazně zlepšily spolu s rozvojem nových technologií. Moderní vestavěné skříně dokáží maximálně využít nabízený prostor, umí se přizpůsobit každému interiéru a dají se vyrobit přesně podle konkrétních požadavků.

Moderní interiér

Moderní interiéry volí, aby se veškeré vybavení bylo elegantní a zároveň praktické. Všechno by mělo mít své místo a nábytek by měl zaplňovat své místo do posledního milimetru. Takto vybavená místnost splňuje současné požadavky moderní architektury.

Do takového konceptu vestavěné skříně na míru ideálně zapadají. Vestavěné skříně vyráběné na míru vždy dokonale zapadnou a maximálně tak vyplní prostor. Vestavěné skříně se dají umístit do jakékoliv místnosti.

Výhody vestavěné skříně

  • rozšíření úložného prostoru v bytě nebo domě
  • maximální využití dispozic prostoru
  • oživení interiéru
  • optické rozšíření místnosti pomocí zrcadla
  • vnitřní uspořádání skříně podle konkrétních požadavků
  • variabilita dveří, dvířek a posuvných systémů

Přehlednost interiéru skříně

Velkou výhodu vestavěných skříní na míru je možnost si navrhnout a přesně rozvrhnout vnitřní prostor. Jedná se jednu z nejdůležitějších věcí, tak by se neměla uspěchat. Je dobré si uvědomit, kolik toho má být uskladněno. Počítat by se mělo se sezonními věcmi, oblíbeným oblečením, s oblečením a věcmi, které mají viset a podobněyvtbsNczNJ40fkby9QDF1lb5jfKyficT59-t2GD3_46eCyEQVygBGo1glyoZbCM2lHivQgI

K policím a šatním tyčím musí být součástí interiéru skříně také zásuvky na drobné oblečení a prádlo. Výslednou cílenou přehlednost a jednoduchou dostupnost celé vestavěné skříně poskytují:

  • drátěné programy
  • vysouvací koše
  • kravatníky
  • výklopné šatní tyče
  • botník

Moderní skříně se dají také doplnit o koše na prádlo nebo držák na žehličku. Do samotné skříně je možné si nechat zabudovat také žehlicí prkno nebo vysavač.

Složení skříně

Celá skříň se skládá z korpusu, dveřního systému a vnitřního úložného prostoru (interiéru skříně). Možnou variantou je ucelená skříň, skříň bez zadního panelu nebo policový systém s montovanými předními dveřmi. Při výběru materiálu je důležité myslet na to, kde bude skříň umístěna a co v ní bude uloženo.

  • laminát dřevotřísky – desítky dekorů a barevných provedení, vhodné do barevných dětských pokojů, cenové přijatelný, používaný také v šatnách nebo předsíních
  • dřevěná dýha – pro náročnější zákazníky, široká paleta barev (buk, dub, ořech, třešeň, olše, atd.)

Dveře

Dveře jsou klíčovým prvkem, který ovlivňuje celkový vzhled vestavěné skříně. Klasickým povedením jsou klasické dveře z laminátu nebo dveře se zrcadlem, To dokáže místnost opticky zvětšit. Oblíbené se v posledních letech stávají přírodní výplně dveří, jako jsou ratan nebo bambus.

Do moderních domácností se také skvěle hodí prosklené výplně, a to v nejrůznějších barevných variantách. Vybírat je možné z mléčného skla, přes jemně zabarvená skla až po skla ocelově šedá, modrá či vínová. Skla jsou většinou neprůsvitná, do skříně tak nejde vidět.

Děkujeme za informace k článku společnosti Truhlářství mistr M s.r.o. – vestavěné skříně na míru Plzeň.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top